Mai multe organizații locale vor participa sâmbătă la o acțiune de curățare a Someșului, din Cluj-Napoca până în Gilău, în scopul de a convinge autoritățile de a crea un culoar ecologic între localități.

“Cartăm deșeuri de pe malul Someșului și strângem o parte la un eveniment organizat de Asociația Societate Organizată Sustenabil, alături de Asociația Mai Mult Verde, în cadrul proiectului Cu Apele Curate. Strângem deșeuri la barajul din Florești, sâmbătă, ora 12:00. Stăm în grupuri restrânse, păstrând distanța socială.

Vâslim de la barajul din Florești până la ștrandul Sun pentru a ajunge în zone unde nu există alei. O parte dintre noi cartează deșeurile pe dig, cu bicicleta între Florești și Gilău, coordonați de Clubul de Cicloturism Napoca.

Facem la eveniment și un atelier de sesizări. Trimitem cereri către Apele Române, Primăria Cluj, Florești, Gilău, Garda de Mediu, Compania de Apă Someș, Consiliul Județean să facă o acțiune amplă de curățenie între cele trei localități.

Le oferim și soluția pe termen lung: cea mai circulată pistă de biciclete din țară, între Apahida și Gilău, prin Cluj și Florești, pe malul Someșului, astfel încât zonele de depozitare ilegală, tranzitate la minut, să dispară”, a relatat unul dintre inițiatorii proiectului, Adrian Dohotaru.

coral