Când ai nevoie de bani, la cine apelezi mai întâi? Răspunsul este, probabil, familia sau prietenii. Faptul că răspundeți la un moment de nevoie apelând la încrederea și sprijinul altora este lăudabil, dar este și un semn că vremurile sunt puțin mai grele. Poate că picătura care a umplut paharul a fost atunci când vi s-a stricat mașina și nu ați avut bani pentru reparații. Sau poate că rambursarea împrumutului pentru studenți v-a lăsat cu foarte puțin în contul bancar. În calitate de adult – chiar dacă sunteți tineri – ar trebui să puteți face față acestor presiuni. Dar, uneori, circumstanțele nu sunt ideale, iar ajutorul trebuie căutat în altă parte. Împrumuturile de la creditori de încredere fiind una dintre cele mai comune modalități prin care oamenii pot avea acces la banii de care au nevoie într-un anumit moment al vieții lor. Dacă doriți câteva sfaturi despre cum și de unde să obțineți un împrumut, atunci citiți în continuare sfaturile noastre de top despre ceea ce trebuie să știți înainte de a solicita un împrumut:

Verifică-ți eligibilitatea pentru un credit doar cu buletinul fără loc de muncă

O modalitate rapidă de a determina dacă sunteți eligibil pentru împrumuturi doar cu buletinul fără loc de muncă este să evaluați dacă aveți o sursă constantă de venit. Un împrumut este un împrumut negarantat și, prin urmare, nu este garantat cu garanții. Acest lucru înseamnă că, dacă nu rambursați împrumutătorul, acesta nu are dreptul legal de a vă recupera proprietatea sau activele. Acest lucru îl face diferit de un împrumut garantat cu active.

Stabiliți un buget pentru un credit fără loc de muncă

Înainte de a începe să vă uitați la diferite oferte de împrumut, stabiliți un buget cu privire la ceea ce vă puteți permite să plătiți. Decideți cât de mult puteți rambursa fiecărui creditor și plătiți-le la timp în fiecare lună. Dacă nu o faceți, riscați să vă deteriorați scorul de credit și să fiți pe lista neagră a creditorilor. Bugetul dvs. ar trebui să includă, de asemenea, cât plătiți pentru cheltuielile de întreținere. Unii furnizori de împrumuturi vă pot solicita să încheiați un plan de rambursare sau să vă supuneți unui plan de plată. Acest lucru înseamnă că veți rambursa împrumutul în una sau două rate în fiecare lună, mai degrabă decât să achitați întregul împrumut într-o singură tranșă. Aceasta este o opțiune foarte bună dacă nu aveți prea mulți bani și aveți nevoie de ajutor pentru plata facturilor și a altor cheltuieli. Cu toate acestea, dacă nu rambursați la timp un plan de rambursare, furnizorul de împrumut poate să vă reia bunurile.

Știi în ce te bagi

Atunci când solicitați un împrumut fără loc de muncă, asigurați-vă că sunteți pe deplin conștient de termenii și condițiile stabilite de creditor. Acestea includ ratele dobânzilor, comisioanele, datele de plată și perioada de timp de care va fi nevoie pentru rambursare. În funcție de tipul de împrumut pe care îl solicitați, este posibil să trebuiască să prezentați o dovadă a venitului dumneavoastră. Acest lucru se întâmplă în special dacă solicitați un împrumut garantat. În unele cazuri, este posibil să trebuiască să furnizați o declarație financiară auditată de un contabil autorizat. Înainte de a solicita un împrumut, asigurați-vă că înțelegeți riscurile și că sunteți capabil să le faceți față în cazul în care ceva nu merge bine.

coral