Noul coronavirus a ucis 49.759 de oameni in Statele Unite, in urma unuia dintre cele mai mari bilanturi zilnice, potrivit Universitatii Johns Hopkins, relateaza AFP.

In total 3.176 de morti din cauza covid-19 au fost inregistrati in 24 de ore pana joi seara, la ora locala 20.00 (vineri, 3.00, ora Romaniei) in tara, cea mai indoliata in lume de noul coronavirus, potrivit datelor oficiale.

Alte 26.971 de contaminari cu noul coronavirus au fost inregistrate in aceeasi zi, iar bilantul cazurilor a crescut la 866.646, potrivit bilantului intocmit de Johns Hopkins.

Din cauza lipsei testelor, adevaratul numar al persoanelor infectate este cu mult mai mare.

La sfarsitul saptamanii trecute, Statele Unite au inregistrat doua dintre cele mai mari bilanturi zilnice – de peste 3.800 si 4.500 de morti -, insa in parte in urma adaugarii unor ”morti probabile legate” de covid-19, care nu au fost luate in calcul anterior.

In afara acestor doua bilanturi, cel de 3.176 de morti de joi seara este cel mai sangeros inregistrat vreodata intr-o tara intr-o zi de la inceputul pandemiei covid-19, care s-a soldat cu aproape 190.000 de morti in lume.

In pofida bilanturilor alarmante, mai multe statea mericane – ca Texasul, Vermont sau Georgia – au decis sa intre pe calea iesirii din izolare, autorizand redeschiderea anumite afaceri.

coral