În ciuda faptului că persoanele peste 65 de ani intră în categoria de risc, unii reușesc să învingă COVID-19 și la vârste înaintate. Este și cazul unui bistrițean de 93 de ani, care se numără printre românii care s-au vindecat de temuta boală.

Potrivit unui răspuns remis de Direcția de Sănătate Publică pentru corespondentul Agerpres, în jur de 62% dintre cei confirmați cu COVID-19 din Bistrița-Năsăud au dezvoltat forme medii ale bolii. 15% au dezvoltat forme grave ale bolii, iar 14% au avut simptome ușoare. 8,33%, adică 14 persoane, nu au avut niciun simptom al bolii.

În medie, bistrițenii diagnosticați cu COVID-19 au fost internați mai puțin de două săptămâni (12 zile). 62% (188 ) dintre bistrițenii infectați cu COVID-19 s-au vindecat, iar 22 de persoane au decedat.

Cel mai în vârstă pacient vindecat și externat are 93 de ani, semn că și cei mai bătrâni pot învinge boala, chiar dacă sunt în categoria de risc mare. Printre cei vindecați se numără și 6 copii, cu vârsta până în 6 ani. Cel mai mic are doar un anișor, arată bistriteanul.ro

 

coral