Vladimir Putin se află în atenția tuturor, în prezent, după ce a lansat un conflict armat împotriva Ucrainei. De-a lungul acestor zile în care un întreg calvar s-a abătut asupra cetățenilor ucraineni, au apărut și informații din intimitatea liderului rus. De data aceasta, mai cu seamă despre familia lui. Mama lui a fost aproape îngropată de vie. Ce orori au pățit rudele președintelui Rusiei?

Odată cu izbucnirea conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, au apărut și informații legate de viețile private ale celor doi lideri, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. De data aceasta este vorba despre liderul rus. Familia lui Vladimir Putin ar fi fost urmărită de un blestem.

Familia președintelui rus are o întreagă istorie. În primul rând, Maria Ivanovna Shelomova este cunoscută ca fiind mama președintelul Rusiei, însă, pe de altă parte, o altă femeie pe nume Vera susține că ea ar fi, de fapt, cea care i-a dat viață acestuia. Maria Ivanovna Shelomova provenea din provincia Tver din Zerechye, Rusia, fiind născută în data de 17 octombrie 1911. În 1928, la vârsta de 17 ani, aceasta s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu Vladimir Spiridonovici Putin. Au făcut trei copii: Vladimir Putin, Albert Putin și Maria.

Istoria, însă, nu se termină aici, căci familia liderului rus a fost urmărită de un blestem. Vladimir Putin și-a pierdut cei doi frați, pe Albert și Maria, în timpul asediului Leningradului de către forțele Germaniei naziste.

Totuși, chiar și în condițiile în care Vladimir Putin o recunoaște pe Maria Ivanovna Shelomova ca fiind cea care i-a dat viață, intervine în poveste și Vera Putina, o femeie din apropierea localității Ochyor, care susține că ea este, de fapt, mama lui, arată publicația The Telegraph.

Despre Vera Putina se cunoaște faptul că aceasta a lucrat pe poziția de mecanic și operator de mașini agricole timp de opt ani. Apoi, după ce și-a urmat studii avansate în Tașkent, l-a cunoscut pe Paton Privalov și a rămas gravidă. Atunci, a aflat că bărbatul era, de fapt, căsătorit. L-a părăsit pe bărbat și s-a întors acasă, la părinți. În data de 7 octombrie 1950, aceasta a născut un băiețel pe care l-a numit Vladimir, numele de alint fiind Vova. După un timp, s-a căsătorit cu Georgy Osepashvili și s-au stabilit în satul Metekhi din Georgia, alături de fiul ei. La vremea aceea, soțul ei nu îl accepta pe cel mic, pentru că erau săraci și abia reușeau să supraviețuiască.

La scurt timp, între Vera și Georgy au început o serie de conflicte, luând, astfel, decizia să îl trimită pe micuțul Vladimir la bunicii ei care, la rândul lor, l-ar fi dat spre adopție. Părinții adoptivi ar fi fost rude îndepărtate ale părinților Verei: Vladimir Spiridonovici Putin și Maria Ivanovna Putina. Cuplul se mutase în Leningrad, la vremea respectivă, iar copilul a primit un certificat de naștere nou – 7 octombrie 1952. Vera susține că a efectuat un test ADN, dar rezultatele nu au fost primite niciodată. Cele spuse, însă, nu au fost confirmate niciodată.

Jurnaliștii publicației Daily Telegrah, însă, au găsit câteva dovezi legate de un elev al cărui nume este Vladimir Putin. Acesta ar fi frecventat o școală din apropierea zonei în care Vera Putina a spus că l-a crescut (1959 – 1960). Apoi, în jurul anului 1960, a început școala în Leningrad, zona în care chiar se afla, la momentul respectiv, alături de părinții adoptivi.

Blestemul căzut pe familia lui Vladimir Putin! Mama lui, aproape îngropată de vie

Familia lui Vladimir Putin a avut de suferit. Atunci când a avut loc asediul Leningradului, fratele lui, Albert, a cedat de difterie și, pentru mult timp, nu s-a știut unde a fost îngropat. Ani mai târziu, s-a aflat faptul că acesta fusese înmormântat la Cimitirul Piskarevskoye. Pe de altă parte, în anul 2015, liderul rus povestea cum a reușit mama lui, Maria Ivanovna Shelomova, să se vindece ca prin minune.

Tatăl liderului rus a observat faptul că, atunci când se întorcea acasă de la spital, paramedicii scoteau cadavre pe tărgi. Printre aceștia se afla și soția lui. Totuși, bărbatul a cerut acestora să o lase, convins fiind că soția lui trăiește. La momentul respectiv, paramedicii i-au zis că va ”trece în neființă pe drum”. Totuși, nu s-a întâmplat în niciun caz în acest mod. Tatăl lui Vladimir Putin a fost în permanență alături de soția lui, a hrănit-o și a îngrijit-o. Femeia își revenise complet și a trăit până în 1998. În 1999, tatăl liderului rus a murit.

Vladimir Putin a mai povestit faptul că tatăl lui avea și șase frați, cinci decedând în război. Și o parte din rudele mamei sale au murit în timpul conflictului armat. Chiar și așa, părinții președintelui Rusiei nu au simțit vreodată ură față de soldații germani.

„Cum poate cineva să-i urască pe acei soldați? Erau oameni obișnuiți și au murit și în luptă. (…) Sunt muncitori, la fel ca noi. Au fost trimiși și pe front”, ar fi fost cuvintele mamei sale. coral