Mai mulți civici din Cluj, reuniți în Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) cer Primăriei să nu accepte proiectul imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng, în vecinătatea zonei „La Terenuri”. Proiectul a fost reconfigurat și este în dezbatere publică, după ce în luna martie comisia de urbanism a Primăriei a cerut realizarea doar a unui corp de clădire, pe jumătate din parceală, tocmai pentru a rămâne un spațiu generos verde, spre noua bază La terenuri.

Proiectul ansamblului de două blocuri cu zece niveluri (9 etaje) propus pe o parcelă de peste 8300 de metri pătrați din zona viitoarei baze sportive La Terenuri, pe strada Parâng în cartierul Mănăștur a fost decimat de oficialii Comisiei de Urbanism a Primăriei. Prezentarea cu filmuleț, abordarea documentată și profesionistă a proiectanților privind revitalizarea zonei Parâng-Tășnad din cel mai mare cartier din oraș la pachet cu o ofertă de investiții în spații publice din partea beneficiarilor nu i-a impresionat pe aceștia cu nimic. În lipsa primarului Emil Boc care plecase puțin din sală, arhitectul șef și viceprimarul Dan Tarcea au trasat viitorul proiectului imbiliar: „schimbați-vă mobilarea și rămâneți în indici, jumătate din parcelă să rămână spațiu verde generos spre baza La Terenuri”.

Detalii: Blocurile propuse pe Parâng, în cel mai mare cartier al Clujului, demolate la urbanism

Proiectul a fost reconfigurat după ședința din luna martie și a fost deja lansat în consultare publică. Proiectanții de la Transform, mai precis arhitectul Vlad Negru, membru și în comisiile de urbanism ale Primăriei și Județului Cluj, propune un fel de PUZ de regenerare urbană în zona Parâng, documentație care va permite realizarea blocului cu 13 niveluri și 180 de apartamente pe parcela de peste 8300 de mp deținute de Geromed Delta.

coral