În inima Ardealului au început să fluture steagurile Ucrainei, care însă nu flutură singure, ci alături de steagurile Uniunii Europene. Steagul României este pe nicăieri, cu toate că primarul localităţii, Emil Boc, pozează într-un mare român.

Cel care a împânzit centrul municipiului Cluj-Napoca cu steaguri ale unui alt stat a fost prim-ministru al României şi a depus jurământul cu mâna pe Biblie, dar şi pe Constituţie, care la articolul 12, "Simboluri Naționale", scrie aşa: (1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu; (2) Ziua națională a României este 1 Decembrie; (3) Imnul naţional al României este "Deşteaptă-te române".

Dincolo de faptul că este primarul inimii Ardealului, pământ românesc, Emil Boc este şi membru al conducerii coaliţiei de guvernare, în calitatea sa de prim-vicepreşedinte PNL. De aceea, domnul Boc ar trebui să fie preocupat de lucruri mult mai importante decât urcarea steagului altei țări pe stâlpii de iluminat public. Apropo de iluminatul public, coaliţia de guvernare a rezolvat pentru prezent şi pe termen mediu şi lung problema facturilor la energie electrică?

Decât să se dea ucrainean de week-end, Emil Boc ar trebui să se concentreze pe cazarea, masa, transportul şi asistenţa medicală a refugiaţilor, dar şi pe educaţia copiilor refugiaţi. Emil Boc ar trebui să pună Guvernul să-i plătească pe transportatorii rutieri care duc de colo-colo refugiaţi şi să facă decontările pentru serviciile medicale pe care sistemul public de sănătate de la noi îl oferă oamenilor fugăriți de război. Totodată, Emil Boc ar trebui să pună Guvernul să negocieze cu Comisia Europeană fondurile pe care ar trebui să le primească România pentru efortul pe care îl face în criza refugiaţilor. Ca să nu mai vorbim de multele probleme pe care le aveau românii până să înceapă războiul la graniţa de nord a ţării şi pe care coaliţia de guvernământ din conducerea căreia face parte și Emil Boc nu le-a rezolvat.

Domnul Boc nu trebuia să îmbrace capitala Ardealului, pământ românesc, în galben şi albastru, fiind suficiente steagurile Ucrainei care apar la mii şi mii de profile ale românilor cu conturi pe reţelele de socializare.

Şi dacă flutură steagul Ucrainei pe străzile Clujului se retrag ruşii cu coada între picioare? Şi dacă flutură steagul Ucrainei pe străzile Clujului luptă ucrainenii pentru ţara lor cu şi mai mult forţă? Şi dacă flutură steagul Ucrainei pe străzile Clujului se simt mai bine refugiaţii care traversează oraşul? Din contră, aceştia se sperie, crezând că s-au întors în Ucraina bombardată din care tocmai au fugit.

Şi mai periculos este că Emil Boc este preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, iar în această calitate le-ar putea cere tuturor oraşelor medii şi mari să dea jos steagul României şi să-l arboreze pe cel al Ucrainei. După aceea, ar urma, firesc, alipirea României la Ucraina, ţara noastră adăugându-se pe lista ţintelor ruşilor. Exagerez, evident.

Mare noroc avem că Emil Boc nu mai este premierul României.

Sursa: Mediafax

coral