Primarul Emil Boc a anunțat că vrea să retragă finanțarea pe o primește U Cluj, dacă la echipă mai sunt acte de violență, indiferent dacă sunt comise de suporteri sau de jucători.

”Sunt de acord să îi penalizăm financiar echipa. Cred că putem gândi un mecanism prin case să stabilim că fair-play-ul trebuie să fie regula. Dacă nu se aplică, atunci vom aplica sancțiuni”, a precizat Emil Boc.

Jandarmii au descoperit bricege și bâte la fanii U Cluj înainte de meciul cu CSA Steaua

Jandarmii au găsit asupra unor miccrobiști veniți să asiste la meciul dintre CSA Steaua București și FC Universitatea Cluj mai multe obiecte contondente, între care bâte, obiecte metalice și bricege. Toate acestea au fost confiscate, informează stiripesurse.ro.

Jandarmii Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București au controlat microbiștii veniți la meciul dintre CSA Steaua București și Universitatea Cluj, care începe, miercuri, la ora 19.00.

„În scop de prevenire a săvârșirii unor fapte antisociale, conform prevederilor legale în vigoare, la intrarea în municipiul București, a fost efectuat un control al vehiculelor și bagajelor aparținând suporterilor echipei oaspete, precum și un control corporal preventiv asupra acestor persoane. Au fost depistate mai multe obiecte contondente, interzise de cadrul normativ actual, în acest context”, au transmis jandarmii bucureșteni.

În continuare, se fac verificări, urmând a fi întocmite actele necesare începerii cercetărilor.

Jandarmii fac apel către toți spectatorii să respecte cadrul legal aplicabil competițiilor sportive, să respecte indicaţiile forțelor de ordine, să se delimiteze de comiterea oricărui tip de fapte antisociale și să solicite sprijinul jandarmilor ori de câte ori situația o impune.

coral