Zeci de clujeni s-au aşezat la coadă în faţă la Primărie pentru a depune cât mai repede o cerere pentru obţinerea unui loc de parcare, dar acest lucru nu îl îngrijorează pe Emil Boc.

Emil Boc a fost criticat de mai mulţi clujeni după ce au apărut mai multe probleme la depunerea cererilor pentru ocuparea unui loc de parcare. Edilul a explicat însă care a fost situaţia şi vede o îmbunătăţire a lucrurilor faţă de anii precedenţi.

"Am informaţiile corecte în acest caz. La ora 8:34 nu mai exista niciun fel de coadă la Primărie. Între 8 şi 8:34 au fost oameni care au aşteptat să înscrie cererea pentru un loc de parcare. În alţi ani se stătea de la ora 4-5 dimineaţa.

S-au înregistrat 3669 de cereri din care 2122 online, ceea ce înseamnă că 60% au fost realizate online. Faptul că în 34 de minute coada a dispărut, iar 60% dintre oameni au depus online putem spune că suntem pe direcţia bună", a spus edilul Clujului.

Mai mulţi candidaţi pentru locurile de parcare s-au plâns de faptul că site-ul Primăriei a picat şi a devenit nefuncţional la prima oră a dimineţii:

"Site-ul nu a picat! A fost o întârziere de reply (n.r. cerere de confirmare). Cetăţenii au fost informaţi că începând cu 6 ianuarie pot depune cereri online. Înainte de ora 8 erau deja logaţi pe pagină 900 de oameni, 600 au dat refresh la ora 8, iar aproximativ 300 nu au dat refresh şi nu au ajuns la link-ul cu cereri.

IT-istii noştri au lucrat excelent şi au rezolvat problema în scurt timp. Site-ul nu a picat, dar această problemă a cauzat o mică întârziere. Toate cererile au fost însă înregistrate. Locurile de parcare se vor aloca confrom regulamentului în vigoare după data 31 martie", a explicat Emil Boc.

coral