Emil Boc, Pprimarul Clujului, crede că nu exista o altă soluție politică decât această coaliție pentru ca România să aibă un guvern, după o criză politică îndelungată.

EMil Boc a vorbit despre alianța pe care liberalii au decis să o facă cu cei din PSD. Membru al PNL la rândul său, edilul a explicat de ce s-a ajuns la această situație.

El a precizat că aceasta era singura soluție înainte de alegerile anticipate, dar a ținut să sublinieze că nimeni nu și-a dorit-o, dar a fost necesar pentru că țara trebuie guvernată.

Chiar dacă cele două partide sunt incompatibile ideologic, după cum precizează chiar el, Emil Boc spune că trebuie să existe o modalitate prin care să se ajungă la un consens.

Emil Boc: „Această încercare este ultima înainte de anticipate”

„Practic această încercare este ultima înainte de anticipate pentru că altă soluție politică nu mai există.

Evident că nimeni nu și-a dorit acest lucru, dar până la urmă țara trebuie să o guvernezi și să vezi dacă nu poți găsi totuși între două partide, care niciodată nu vor fi compatibile ideologic, o modalitate de a putea pune niște proiecte pe masă.

Proiecte care să nu le atingă fundamentele ideologice, dar care să salveze țara într-un moment cu un contract cu o perioadă determinată, cu obiective precise de realizat, în care nu-și propune nici liberalul să-l transforme pe psd-ist, nici psd-istul să nu-l transforme pe liberal în altceva decât ce este el din punct de vedere ideologic”, a spus primarul într-o emisiune de radio.

De asemenea, el s-a declarat dezamăgit de atitudinea lui Ludovic Orban, care nu știe să piardă, conform spuselor primarului din Cluj-Napoca.

Emil Boc despre Orban: Nu știe să piardă

Totodată, Emil Boc a spus că soluția care trebuia să fie pusă în practică era o alianță cu USR și UDMR, dar ea nu a putut fi înfăptuită.

„Din nefericire, Ludovic Orban nu știe să piardă o competiție politică. De ce nu stă în partid să își vadă de treabă, să spună ce are de spus, dar să nu fie împotriva partidului? Toată ziua spune că face un partid nou.

Asta demonstrează incapacitatea unui om politic de a știi să piardă câteodată.

În politică câteodată e mai important să știi cum să pierzi decât să câștigi. Această situație la care s-a ajuns, s-a întâmplat pur și simplu pentru că nici o altă alternativă nu a funcționat”, a mai precizat edilul.

  coral