Primarul Emil Boc a transmis un mesaj către cei care se plâng de faptul că parcul din spatele Teatrului Național se transformă într-o mare de betoane și că lucrările nu vor fi finalizate la timp, adică la finele anului 2022. 

La o emisiune radio, edilul Emil Boc s-a arătat iritat de cei care comentează după ce un proiect este pus în aplicare, dar dă asigurări că parcul va fi amenajat până la finele anului. 

"Cei care doriți să comentați, aveți tot timpul: proictul este anunțat public, se discută în Comisia de Urbanism, se pune în dezbatere publică pentru pregătirea aprobării în ședința de Consiliu Local, uneori există și o dezbatere extra la CIIC, apoi intră la vot în CL unde se poate comenta. Spuneți înainte ce aveți de spus, e ușpr să comentezi după ce a fost aprobat proiectul.

Până acum, toată lumea spune că parcul e o troacă, că e sub orice critică. Specialiștii au făcut proiectul, nu eu trasez pe hârtie ce să se facă. Se lucreză la 2 fântâni arteziene, se montează panourile informative, se lucreză la iluminatul arhitectural. Dacă unora nu le place, eu nu comentez gusturile. Stadiul lucrărilor este la 62%, stadiu avansat.

Constructorul a cerut o prelungire de 3 luni, pentru că contractul pentru piatră, care e din Ucraina, are parte de dificutăți. Avem totuși argumentele să credem că termenul va fi respectat, adică final de an", a declarat Boc, la un post de radio/

SC K&K studio de proiectare SRL a realizat proiectul de reabilitare a parcului Ștefan cel Mare, din spatele clădirii Teatrului National din Cluj-Napoca. Contractul de modernizare a fost atribuit, în luna septembrie 2020, către Garden Center Group, pentru 10.317.448 lei (proiectare și execuție). Termenul de realizare a lucrării este de 12 luni.

 

 

coral