În ultima perioadă s-a discutat despre posibile retrocedări de pe malul Someșului, iar acest lucru i-a indignat pe clujeni. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus că acele retrocedări nu au fost făcute de Primărie, dar a asigurat clujenii că nu se vor construi blocuri pe spații verzi, cel puțin cât va fi el primar.

„Nu noi am retrocedat nimic, este o chestiune ce ține de justiție. Nu se va întâmpla nimic, acolo tot verde va rămâne. Nu au de cât să retrocedeze, dar noi nu le vom permite să facă blocuri sau alte construcții pe malul Someșului. Asta este atitudinea instanței de judecată, nu a Primăriei. Dar eu le spun un singur lucru, pe spațiul verde nu se construiește bloc și punct. Și cât timp voi fi în Primărie acest lucru se va respecta”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Aceste declarații ale edilului au venit în contextul unor posibile retrocedări de pe malul Someșului. Ultima care a făcut mare agitație în rândul clujenilor, a fost cea din cartierul Grigorescu, mai exact zona dintre Someș și sensul giratoriu de lângă MOL

Se pare că o bucată de pe malul Someșului ar fi fost scoasă la vânzare, în locul respectiv fiind pusă o pancartă care anunța acest lucru, dar care a dispărut ulterior, a anunțat un clujena pe grupul Clujul Civic.

Clujenii nu s-au sfiit să reacționeze la postare, spunând că în zonă s-ar plănui ridicarea unor construcții, în urma vânzării promenadei. „De abia așteaptă să trântească un bloc. Făgetul e în mare pericol”, „Noroc că nu încape acolo nici cel mai mic bloc. Poate fac un parc privat”, „Retrocedat probabil la pachet cu spațiul verde din Gheorgheni, str. Unirii. Cumpără cine trebuie, obține autorizație, vinde, altul construiește”, au comentat clujenii la postare. 

coral