Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi într-o intervenție TV că sistemul medical este sub o presiune uriașă. Acesta a susținut că trebuie să rezistăm în aprilie și mai.

„Vestea bună la Cluj este că acum că avem o incidență de 7,07, față de 8,01, cum era în urmă cu o săptămână, iar dacă lucrurile merg în aceeași direcție sunt toate șansele să revenim sub 7, iar acele restricții să fie doar pe weekend. Suntem puțin dezavantajați, pentru că la noi se testează foarte mult, dar prin asta ieșim și mai repede din pandemie.

Situația este aproape de pragul critic. Trebuie să recunoaștem că nu trăim într-o vreme foarte bună, ci într-o vreme extrem de dificilă. Sistemul medical este sub o presiune uriașă. Eu îi consider niște eroi pe cei care sunt în sistemul sanitar și pentru ce fac în fiecare zi.

De asemenea, am obosit după un an, oamenii sunt mai stresați, mai obosiți, de aceea avem nevoie în primul rând de calm, de echilibru, și împreună prin vaccinare, testare și respectarea regulilor să depășim acest prag de aprilie și mai. Odată depășit acest prag ne apropiem de o altă viață, mai aproape de normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie”, a declarat Emil Boc.

 

coral