Județul Cluj a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectări din întreaga țară, iar municipiul Cluj-Napoca a trecut de 4 bolnavi de COVID-19 la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI:

INGRIJORĂTOR! Județul Cluj, cea mai mare rată de infectare din întreaga țară!

Emil Boc a discutat într-o ședință a Consiliului Local despre cum fac față spitalele clujene la numărul mari de îmbolnăviri.

„Suntem sub 300 de cazuri. Avem 264 de cazuri noi pe județ, dar, din nefericire, trendul este undeva foarte sus și asta pune în pericol funcționarea sistemului sanitar.

Clujul are o capacitate mare de testare, ceea ce este un lucru bun pentru a putea menține sub control fenomenul. Avem câte 2.500-3.000 de testări în timp ce alte județe au 400-500 de testări, dacă luăm județe cu dimeniunile asemănătoare Clujului: Prahova, Dolj, Argeș. Da, rata noastră este mai mare datorită capacității noastre mai mare de testare.

Acest COVID este printre noi, de aceea, având în vedere aceste date, responsabilitatea fiecăruia dintre noi este fundamentală. Sistemul sanitar încă rezistă. Este pe baricade de peste 7 luni de zile și trebuie felicitați și admirați. Însă capacitatea lor este limitată. Spitalul Clujana a intrat recent în rândul spitalelor COVID. Este un efort uriaș pe care l-am făcut, dar am dorit să asigurăm în continuare suportul pentru a fi tratați cei bolnavi de COVID. Însă, cum se spune în popor, ne ajunge apa la gură. Dacă acest număr crește în continuare va crește presiunea pe sisemul sanitar și nu va mai face față. La ora la care vorbim există încă resurse medicale la spitalele clujene. Avem o problemă cu personalul medical”, a spus Emil Boc.

coral