Emil Boc a pornit o adevărată revolă în rândul şoferilor după ce în ultimii ani a transformat mai multe benzi de circulaţie în benzi dedicate transportului în comun. Edilul Clujului îşi doreşte să mărească numărul benzilor dedicate autobuzelor sperând că astfel îi va convinge pe şoferi ă renunţe la maşinile personale.

"Nu putem să facem ordine în viaţa oamenilor. Dar putem să priotizăm transportul în comun. Când vor vedea oamenii că autobuzul face 15 minute, iar maşina face 45 de minute îşi vor schimba orientările. E adevărat, în autobuz nu eşti singur, dar nici nu pierzi atât timp. Am flexibilizat transportul în comun pentru studenţi şi elevi pentru a folosit cât mai mult transportul în comun. Vor avea 120 de călători de câte o oră fiecare pe orice linie. Le-am spus şi studenţilor că pot să vină cu maşina să-şi aducă lucrurile, dar după maşina pleacă acasă", a spus Emil Boc.

Primarul Clujului a repetat în dese rânduri că următorul pas este crearea unor benzi dedicate care să facă legătura între Zorilor şi zona centrală ”Ne gândim pe toată raza cartierului Zorilor inclusiv spre centru. Vrem să încurajăm transportul în comun, dar pentru asta trebuie ca oamenii să aibă încredere în transportul public”, a explicat edilul Emil Boc.

coral