Ornamentele de iarnă fabricate de societatea clujeană ProdGlob Clasic Glass (PGSG) au ajuns în pomul de Crăciun al președintelui SUA, Donald Trump, şi în bradul central din New York.

Fabrica produce anual globuri pe care le trimite în principal în Statele Unite, dar şi în Europa, conform ZF. Doar 10% din totalul produselor realizate rămân pe plan local, în timp ce 60% ajung în SUA, iar restul sunt vândute pe pieţe de pe continentul european.

„Globurile noastre sunt deja în New York. Au fost globuri care au ajuns şi în pomul de Crăciun al lui Donald Trump, dar şi în bradul din New York, din faţa Rockefeller Center“, spune Gheorghe Turcu, fondator al PGSG.

Acesta a înfiinţat compania în 1994, alături de soţia sa, Mihaela Turcu. Produsele ProdGlob se livrează în România în reţelele de magazine Mobexpert şi Cărtureşti. În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, în ultimii ani cantitatea bunurilor realizate în fabrica din Cluj a scăzut, odată cu creşterea complexităţii acestora.

„Am produs cel mai mult 600.000 de produse pe an. Între timp am scăzut cantitatea pentru că am crescut complexitatea. Ne-am axat pe sectorul premium şi dacă înainte făceam globuri de 50-60 cenţi, acum aproape că nu facem globuri sub 1 euro“, spune antreprenorul. Compania a avut în 2019 afaceri de 2,5 milioane de lei, în creștere anuală cu 10%.

coral