În urma votului de astăzi a senatorilor și deputaților, reuniți în ședință comună, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă a trecut cu un număr de 238 de voturi pentru. De menționat că reprezentanții PSD au asigurat prezența, dar nu au votat. Trecerea moțiunii este sinonimă cu demiterea Guvernului Viorica Dăncilă.

Ce urmează

În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele politice parlamentare, urmând ca în urma discuțiilor să propună un prim-ministru. Acesta va avea la dispoziție 10 zile pentru a-și forma cabinetul și ulterior să ceară votul de încredere al Parlamentului.
Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului.

Discursuri dure în Parlament

Atât reprezentaţii opoziţiei, cât şi cei ai puterii, au avut discursuri extrem de agresive. Totul a culminat cu declaraţiile de huligan făcute de Victor Ponta. Liderul Pro România, securistul Victor Ponta, a avut un discurs extrem de dur. Acesta i-a adresat câteva invective Vioricai Dancila.

Moţiunea „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a avut 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor, Ludovic Orban. Iniţiatorii susţineau că soluţia după demiterea Guvernului PSD înseamnă şi adoptarea unui program de guvernare responsabil. Care este orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi către prosperitatea reală a fiecărui român.

coral