Remus Rostaș, tânărul cântăreț clujean de etnie rromă va face fericite 90 de suflete inocente de la o casă de tip familial din Gherla și alți copii nevoiași din localitarea Nicula, cu ajutorul unei fundații. 12 copii s-au bucurat de o excursie la Băile Felix.

La inițiativa lui Remus Rostaș, un tânăr clujean de etnie rromă, Fundația Etnostar a organizat o acțiune caritabilă cu ocazia sărbătorilor pascale, acțiune constând în oferirea de cadouri de Paște pentru 90 de copii instituționalizați în Unitatea de Tip Familial din Gherla și pentru copiii nevoiași din localitatea Nicula.

Susținută finaciar de sponsori generoși precum Profi Rom Food SRL și de salariatii unui distribuitor auto din Cluj Napoca, acțiunea caritabilă inițiată de tânărul interpret de folclor Remus Rostaș se va desfășura luni, 25 aprilie, în a doua zi de Paște, la biserica Greco-Catolică din Gherla, unde, după oficierea slujbei, un grup de copii de la Unitatea de Tip Familial din Gherla vor susține un scurt program artistic împreună cu interpretul Remus Rostaș și vor primii codourile de Paște din mâinile reprezentanților celor doi sponsori.

Tabără la băile Felix pentru copiii nevoiași

Acțiunea caritabilă din a doua zi de Paște este finalizarea unui proiect al fundației Etnostar ce a debutat cu două săptămâni înaintea marii sărbători creștine prin organizarea unei tabere folclorice la Băile Felix pentru aceeași copii instituționalizați la Unitatea de Tip Familial din Gherla. Timp de trei zile, 12 copii împreună cu angajatii G.D.A.S.P.C. Cluj care-i însoțeau, au fost găzduiți în renumita stațiune Băile Felix unde s-au relaxat, s-au distrat și s-au familiarizat cu cultura populară, în special cântecul popular, sub coordonarea artistică a interpretului Remus Rostaș. Cântecele învățate în tabăra folclorică de la Băile Felix vor fi prezentate în fața enoriașilor bisericii Greco-Catolice din Gherla si a celorlalți copii din Unitatea de Tip Familial Gherla, cu aceasta ocazie.

Și pentru ca interpretul Remus Rostaș este un copil născut într-o familie nevoiașă din satul Nicula și crescut la Casele de Copii din Jucu și Gilău, de cadouri de Paște vor beneficia prin generozitatea firmei Profi Rom Food SRL și copiii nevoiași din satul Nicula.

Interpretul Remus Rostaș nu este la prima inițiativă caritabilă adresată copiilor nevoiasi și celor institutionalizați. De cel puțin 15 ani, de Paște, Ziua copilului și Crăciun organizează spectacole pentru aceștia oferindu-le cadouri strânse din generozitatea sponsorilor care îl susțin. De Crăciun a oferit 200 de pachete cu cadouri pentru copiii găzduiți la Mănăstirea Dumbrava, pentru cei din localitățile Jucu și Nicula și pentru copiii institutionalizați în centrele DGASPC din Cluj Napoca. Spre lauda lui, acest copil crescut în casele de copii din epoca ceaușistă, a crescut surprinzător de pur, fără tarele comportamentale pe care le-ar fi putut moșteni din aceste instituții, păstrându-și sufletul curat, caracterul frumos, compasiunea, dragostea și generozitatea pentru cei vitregiți de viață precum a fost el. Apreciindu-i aceste calități, talentul și inițiativele caritabile, președintele fundației Etnostar, Tiberiu Groza, îi stă alături de mulți ani și-l sprijină în dezvoltarea carierei sale artistice. În luna mai, ca o recompensă binemeritată pentru activitatea sa caritabilă, Fundatia Etnostar, o să-i lanseze primul CD de muzică populară într-un spectacol caritabil, bineînțeles.

coral