Cunoscut în lumea întreagă, McDonald’s este unul dintre cele mai mari lanțuri restaurante de tip fast-food. În România putem găsi aproximativ 80 de restaurante McDonald’s, în nu mai puțin de 25 de orașe. Din 1995, de când a fost deschis primul restaurant în țara noastră, profitul firmei a fost în creștere continuă. Cu toate acestea, haideți să vedem câți bani câștigă un angajat McDonald’s în România.

Câți bani câștigă un angajat McDonald’s în România

După cum spuneam mai sus, profitul lanțului de restaurante a crescut mult în ultimii ani, însă în perioada pandemiei, lucrurile s-au schimbat, din cauza măsurilor impuse de autorități. Cu toate acestea, în urmă cu doi ani, profitul McDonald’s a fost foarte mare. Mai exact, potrivit listafirme.ro, în 2019, compania a realizat un profit de 123.011.743 de lei, cu o cifră de afaceri de 926.933.037 lei. Dacă doriți, puteți accesa site-ul menționat, pentru a vedea cum a evoluat McDonald’s de la an la an, începând din 2005.

Acum că știți ce profit a avut McDonald’s, probabil vă întrebați ce salarii au companiei. Pe pagina de internet undelucram.ro, unul dintre cele mai cunoscute site-uri în acest domeniu, se arată cele mai importante locuri de muncă oferte de companie. Bineînțeles, salariile sunt diferite de la un angajat la altul, în funcție de atribuțiile și experiența fiecăruia.

Ce salarii se încasează la McDonald’s

Este important să menționăm că pe lângă salariu, angajații McDonald’s pot beneficia lunar de bonuri de masa, dar și de alte bonusuri lunare sau anuale. Așadar, dacă te-ai hotărât și vrei să lucrezi la McDonald’s, noi îți vom spune câți bani poți să încasezi lunar.

Așadar, potrivit undelucram.ro, un lucrător comercial încadrat cu normă întreagă de opt ore de muncă pe zi încasează lună de lună aproximativ 2500 lei net. Pe de altă parte, angajații care lucrează prime time, doar patru ore de muncă pe zi, pot să câștige aproximativ 1300 de lei net, lunar. Cu toate acestea, salariile sunt diferite în funcție de atribuțiile angajatului. De exemplu un manager trainee poate să încaseze lunar până la 3.500 de lei.

”Un manager trainee poate ajunge la 3.000 lei sau 3.500 de lei cu tot cu bonuri de masă, într-o lună bună, în care a lucrat program complet. Iar asta înseamnă ore suplimentare, ore de weekend sau ore de noapte. Lucrăm în regim de 24 de ore și oricând poți veni să lucrezi, să îți crești veniturile.” declara anul trecut Irina Ignătescu, director de Resurse Umane la McDonald’s, pentru wall-street.ro.

În România, lanțul de restaurante McDonald’s are peste 5.00o de angajați

Potrivit directorului de Resurse Umane a companiei, în cadrul companiei există aproximativ 5.000 de angajați.

”Sunt circa 5.000 de angajați, avem variații de la o zi la alta. (…) Anul trecut am avut 5.000 de angajări și aproximativ 5.000 de plecări. Turnover-ul de angajați este foarte mare în rândul lucrătorilor comerciali din restaurante, din zona operațională. (…) La noi turnoverul de personal ajunge la 70-80%, la nivel de lucrători”, a mai declarat Irina Ignătescu, în urmă cu un an. coral