Începând de săptămâna viitoare, clujenii se vor putea imuniza la primul centru de vaccinare „drive-through” din județ. Acesta va fi amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Programarea nu este necesară.

Reprezentanții Prefecturii județului Cluj au anunțat că începând cu săptămâna viitoare, clujenii se vor putea imuniza la primul centru de vaccinare drive-through din județ. Acesta va fi amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian”, strada Splaiul Independenței nr. 6 din Cluj-Napoca.

„Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin, nucleul județean de vaccinare oferind oportunitatea tuturor de a se vaccina și de a facilita accesul la oricine dorește vaccinarea, prin câțiva pași simpli dar benefici pentru comunitate. Prin vaccinarea în masă vom putea scăpa cât mai repede de măsurile restrictive și ne vom putea relua activitățile normale de zi cu zi.

Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare”, au precizat cei din cadrul Prefecturii.

 

Vineri, 23 aprilie, autoritățile locale au început amenajarea efectivă a centrului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare acesta să fie deschis.

„Dotările necesare funcționării centrului de vaccinare inclusiv resursa umană, racordarea la utilități și toate amenajările necesare unei funcționări în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, vor fi asigurate, prin asumarea de responsabilități și exercitarea de prerogative legale specifice, în cadrul unor acțiuni și activități convenite de comun acord, de către instituțiile implicate.

 

Pentru a vă vaccina la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte să vă prezentați la centru să vă descărcați documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea”, au transmis autoritățile.

„Clujul este pe primul loc în România la vaccinare. Asta arată un grad înalt de responsabilitate civică. 125.000 de persoane dintre cele vaccinate sunt din municipiul Cluj-Napoca. Sunt convins că va crește în continuare numărul acesta. De luni avem alte 5 centre de vaccinare deschise. Azi am primit aprobarea pentru un centru drive-thru, adică mergi ca la McDonald's și te vaccinezi. Acesta va fi amenajat, cel mai probabil de luni, pe Platoul Sălii Sporturilor”, a declarat primarul Emil Boc. coral