Scallier (Polonia) va împrumuta opt milioane de euro de la OTP Bank pentru a construi proiectul de retail Funshop Park din Turda, care va include 9.000 mp de spaţii comerciale.

Compania poloneză Scallier, unul dintre cei mai dinamici investitori în parcuri de retail mici şi mijlocii, a contractat o finanţare de 8 mil. euro de la OTP Bank România pentru construcţia proiectului comercial Funshop Park din Turda, care va cuprinde circa 9.000 metri pătraţi de spaţii comerciale, construite pe un teren cu o suprafaţă de 24.000 mp. Parcul comercial urmează să fie dat în folosinţă la finalul celui de-al treilea trimestru al anului, având drept ancoră un hypermarket Kaufland, potrivit informaţiilor furnizate de oficialii companiei, citate de ZF.

„Dezvoltăm în mod activ noi proiecte şi căutăm noi oportunităţi de investiţii pe piaţa din România, prin urmare sperăm să dezvoltăm parteneriatul cu OTP Bank printr-o nouă dezvoltarea imobiliară”, spune Wojciech Jurga, Managing Partner al Scallier.

Reamintim faptul că polonezii de la Scalier au anunțat construirea unui proiect comercial Funshop Park în Turda lângă Kaufland. Investiția era estimată la acea vreme între 5-10 milioane de euro.

OTP Bank România a finanţat şi dezvoltarea Funshop Park Focşani, deschis anul trecut, al doilea proiect de retail al Scallier în România după finalizarea parcului comercial din Roşiori de Vede, pe care l-a inaugurat în 2021.

„Acest tip de proiect demonstrează un model de business durabil şi adaptat timpurilor actuale, care aduce retailul modern şi sigur în oraşe active de dimensiuni medii, precum Turda, şi denotă foarte multă grijă în ceea ce priveşte impactul de mediu asupra comunităţii”, adaugă Gyula Fatér, CEO al OTP Bank Romania.

Scallier desfăşoară activităţi în domeniul gestionării investiţiilor în sectorul imobiliar comercial, precum şi administrarea acestor active, concentrându-se pe maximizarea valorii proprietăţilor în timp. Compania a fost înfiinţată în 2011 şi este specializată în sectorul parcurilor comerciale, strip mall-uri şi unităţi de retail standalone. Dezvoltatorul polonez a preluat anul trecut proiectul Funshop Park din Timişoara, deţinut anterior de  Oasis Retail & Development şi denumit Prima Shops Timişoara.

coral