Cornelia Catanga a murit, vineri dimineață, la Spitalul Universitar. Decesul cântăreței de muzică lăutărească a fost confirmat pentru Libertatea de reprezentanţii spitalului.
 

„Este ora 5:30. Astăzi, 26 martie 2021, a încetat să mai bată inima marii artiste CORNELIA CATANGA!! Echipa de doctori de la Spitalul Universitar București a făcut tot ce a putut să o salveze! Familia este îndurerată!!! Dumnezeu să îi odihnească sufletul atît de bun!! Sincere condoleanțe!!”, a scris pe pagina de Facebook liderul Partidei Romilor Pro Europa, Nicolae Păun.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardio-respirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte”, a scris şi Mara Bănică pe pagina de Facebook. În vara lui 2019, artista a suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă.

Potrivit bestmusic, Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău. În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 are primul spectacol la Sala Polivalentă (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu și Alexandru Arșinel). 

Cine a fost Cornelia Catanga

Cornelia Catanga, artista care s-a stins din viață la 63 de ani, s-a născut la Zeletin, Cătina, în județul Buzău, pe data de 9 martie 1958. Pe când avea doar șase ani, aceasta a început să cânte la acordeon. Încă din copilărie a fost prietenă cu scena, așa că în 1966 a susținut un mic concert , la balul comunei Valea Plopului (județul Prahova). Avea șapte ani pe atunci. Succesul a venit rapid pentru ea, chiar în anul următor i-a fost recunoscut talentul și a început să cânte la evenimente private, la nunți și la diferite petreceri. Anul 1969 a fost unul de referință pentru regretata Cornelia Catanga. Atunci a făcut primul pas spre celebritate, când a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău.

De atunci, colabărările cu nume mari au venit rând pe rând pentru Cornelia Catanga. În 1971 a cântat pentru prima dată alături de Toni Iordache, în perioada 1972 — 1978 a început să cânte la nunţi alături de Nicolae Florian şi Marin Nasturică. În anul 1979, Cornelia Catanga, cântăreața de muzică lăutărească, a cântat alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalenta. „Păi, nu era chef fără mine. Am debutat cântând la acordeon. M-a luat sub aripa ei ocrotitoare solista Romica Puceanu. Cu ea am trecut și prin multe aventuri. În 1984, după un spectacol susținut la Sala Polivalentă, a venit Miliția, mi-au pus cătușele și m-au băgat într-un jeep, cu geamuri fumurii. Pe mama nu au lăsat-o cu mine. O seară am stat la secție, a venit Romica Puceanu să mă ia de acolo”, povestea în urmă cu 4 luni solista, pentru Impact.
Citeşte întreaga ştire: Cornelia Catanga a murit. Cântăreața de muzică lăutărească era internată la un spital din Capitală

coral