Cătălin Botezatu va fi supus unei noi operații după ce, în urmă cu câteva luni, medicii turci i-au extirpat tumora de la colon. Celebrul designer a dezvăluit în cadrul unui interviu că intervenția chirurgicală va fi una extrem de dificilă și că statisticile arată că rar s-a făcut așa ceva în întreaga lume.

Cătălin Botezatu, pe masa de operații din nou

La scurt timp după ce a împlinit 53 de ani, Cătălin Botezatu a început pregătirea psihică și nu numai pentru o nouă operație chirurgicală. La petrecerea de ziua lui, unde au fost invitate numeroase vedete de la noi, printre care și Bianca Drăgușanu împreună cu soțul ei, sărbătoritul nu a spus nimic despre internarea la o clinică din Turcia, care a fost programată deja.

 “Urmează o altă operaţie ca să curăţăm acolo bine, după care o operaţie high tech. E destul de dificilă pentru că nu este extrem de uzitată, nici în lume, nici în România”, a declarat designerul în cadrul emisiunii “Agenția VIP de la Antena Stars.

În timpul mărturisirilor, Cătălin Botezatu a mai spus: “M-am dus la turcaleţii mei şi m-am dus la cel mai bun medic care operează. Operaţie extrem de grea, dureroasă, pentru că eu având probleme cu inima, anestezia nu avea cum să mi-o facă decât patru ore. Operaţia a durat şase ore şi trei minute. Mi-au făcut operaţia aproape pe viu. Am simţit nişte dureri groaznice”.

Cătălin Botezatu a dezvăluit cum a reacționat când a aflat că are cancer

Întrebat recent cum au fost ultimele luni din viața sa, Cătălin Botezatu a răspuns: “Am trecut printr-o perioadă a vieții mele extrem de grea, printr-o cumpănă fantastică, pentru că, așa cum am povestit, am trecut razant, dar razant, pe lângă cea de care ne temem cu toții, dar care, la urma urmei, face parte din acest circuit al existenței noastre, moartea. Așadar, mi-a fost greu, pentru că nu este ușor să afli dintr-odată – spun dintr-odată, pentru că eu sunt un om care se controlează permanent, aș spune că sunt obsedat de analize, și de analize amănunțite – că am cancer.

Stai liniștit așa și, dintr-odată, te trezești că, în urma unei simple analize și a unui simplu apendic inflamat, afli că ai o tumoare de natură cancerigenă, ai cancer. Efectiv, în momentul acela, poate alți oameni ar fi reacționat negativ, ar fi plâns, ar fi urlat. Eu doar am întrebat: «Care e următorul pas?» Pentru că eu cred că, în astfel de momente, oamenii trebuie să fie pozitivi și să găsească soluții. Eu nu am privit boala asta ca pe una fatală. M-am și ferit să îi spun numele, spuneam că am niște tumori, că sunt niște celule rele, cred că era o formă de negare cumva în subconștientul meu”.
Cătălin Botezatu, operație secretă la colon în urmă cu  mulți ani

Foarte puțini știu că, în trecut, Cătălin Botezatu a înfruntat aceeași problemă de sănătate cu care s-a luptat din răsputeri anul acesta. În 2010, el a mărturisit într-un singur interviu că a mai avut o operație la colon, în urmă cu 18 ani, la vremea respectivă… După un simplu calcul, rezultă că intervenția chirurgicală realizată în secret a avut loc în 1992.

  coral