Autorităţile au decis să pună capăt căutărilor copilului de şapte ani din Arad, dispărut în urmă cu o lună. Cazul nu a fost, însă, închis.

A trecut mai bine de o lună de când Sebastian, băiatul de 7 ani din localitatea Vânători, judeţul Arad a fost dat dispărut de

către părinţii lui. Copilul se afla la o stână, aproape de ieşirea din localitate când a fost văzut ultima oară. În aceste circumstanţe, autorităţile, dar şi voluntarii care au încercat să îi dea de urmă băiatului până acum, au pus punct căutărilor. Ancheta este încă în desfăşurare. 

Autorităţile au încetat căutarea lui Sebastian, copilul dispărut din Arad

Dispariţia băiatului de 7 ani din localitatea Vânători, judeţul Arad, a fost sesizată pe 9 ianuarie.

Căutărea copilului a fost oprită de forţele de ordine, însă poliţiştii vor continua cercetările.

Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, a declarat marţi că acţiunile nu au condus la niciun rezultat, în ciuda implicării zilnice a forţelor de ordine, potrivit Agerpres.

„Investigaţiile vor continua şi, în măsura în care vor exista informaţii noi, căutările în teren vor fi reluate”, a spus reprezentanta IPJ.

Sebastian Ionel Corbei, a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători.După ce plecase la joacă în sat s-a alăturat altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic. Mama băiatului a sunat la poliţie în jurul orei 19:00, pentru a anunţa dispariţia.

Timp de

o lună, cătările au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului. La aceste eforturi au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, printre care şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

Voluntarii au oprit căutările

Potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad  cercetările sunt încă în desfăşurare.   Asociația Salvatorilor Voluntari Rescue 4×4 a anunţat ca au încheiat participarea la căutări. Ei au acoperit, fără niciun rezultat, o suprafață de 100 de kilometri pătrați, jurul satului Vânători.

„Nu au mai rămas zone neacoperite în care să putem efectua căutări”,   au spus cei de la asociaţie.

Voluntarii au folsoit mașini off-road și drone pentru a cerceta zonele greu accesibile. Tot ei au asigurat şi suportul tehnic pentru echipa de grăniceri.

Ce au găsit anchetatorii in cazul micului Sebastian care a disparut

La două săptămâni de la începerea căutărilor,  anchetatorii au găsit urme de sânge și câteva haine, potrivit România TV, care au fost iniţial atribuite copilului dispărut. După verificarea probelor s-a ajuns, însă, la concluzia că ele nu au legătură cu băiatul.

Cunoscuţii lui Sebi spun că acesta cunoştea foarte bine zona, prin urmare iese din calcul ipoteza că s-ar fi pierdut.

Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă, în jurul orei 19.00, de mama copilului. Ea le-a spus iniţial că fiul ei, Sebastian Ionel Corbei, a plecat, în jurul orei 16.30, de acasă, la o stână din extravilanul localităţii şi nu s-a mai întors.

Ce spun părinţii băiatului dispărut

Părinţii băiatului sunt de parere că acesta a fost răpit şi le cer presupuşilor atacatori să le elibereze fiul. 

"Ciobanul a zis că la 4 a venit cu oile și l-a văzut pe copil acolo și după un timp nu a mai știut nimic de el. El a crezut că s-a întors acasă.

Bănuiesc că copilul, din greșeală, a ieșit la asfalt, l-a luat careva cu mașina și nu mai vrea să-l dea”,   a declarat tatăl lui Sebastian la un post de televiziune. coral