În anul 2016 un clujean era acuzat de tratament inadecvat asupra animalelor. La vremea respectivă vecinii lui Radu Goga îl reclamau autorităților că, pe proprietatea sa de pe strada Beiușului numărul 56, acesta ținea o femelă gestantă rasa cane corso, în lanț fără mâncare și apă.

La aproape patru ani de la incident, animalul a fost găsit abandonat pe strada Ion Ionescu de la Brad din municipiul Cluj-Napoca, la 2 kilometri de casă. Așa cum se poate observa din imaginile video animalul se afa într-o stare deplorabilă. Potrivit martorilor, câinele era dezorientat, speriat și nu răspundea la niciun stimul.

“Am găsit această cățelușă pe strada Ion Ionescu de la Brad miercuri, în jurul orei 17.00. Deoarece era sepriată și nu răspundea la chemări, am alergat să o prindem mai bine de jumătate de oră. Abia după ce i-am pus o oală cu mâncare pe trotuar și după alte15 minute de alergat am reușit să o prindem și să o ducem la un cabinet veterinar. Acolo i-a fost acordat primul ajutor și a fost identificat proprietarul. Contactat telefonic acesta nu și-a amintit că ar fi câinele său, motiv pentru care animalul a rămas deocamdată la noi. E foarte cuminte, nu latră. Abia umlă dar începe încet, încet să își revină”, a declarat clujeanul care a găsit animalul pe stradă.

 

Potrivit reprezentanților cabinetului veterinar pe cățelușă o cheamă Jessie iar proprietarul nu este nimeni altul decât Radu Goga, personaj cunoscut în Cluj-Napoca în urma scandalului Monis. La începutul anului 2007, Radu Goga împreuna cu fratele acestuia Adrian Goga, patronul clubului de noapte Monis din cartierul Mărăști alături de doi oameni de ordine au fost arestați pentru trafic de persoane, inclusiv minore, și constituirea unui grup infracțional organizat. După un an de judecată, instanta clujeană l-a achitat pe Radu Goga de toate acuzațiile care s-au formulat împotriva sa, asta chiar dacă acesta a stat nu mai puțin de nouă luni în arest preventiv.

Rămâne de văzut dacă autoritățile compentente își vor face treaba până la capăt astfel încât proprietarul câinelui să fie sancționat pe măsură.

coral