„Calci în rahat, ai noroc!” – aşa sună o vorbă din popor… Dar o clujeancă de 54 de ani, care locuieşte într-o clădire din buricul municipiului Cluj-Napoca, a dovedit că privilegiul de a nimeri într-un rahat poate aduce cu sine un mare ghinion! 

Concubinul bătăuşei: „Azi, precis, o să aveţi mare noroc!”

Povesteşte doamna Corina, în dimineaţa zilei de vineri, 15 mai, în curtea I.M.L.Cluj – unde autorul acestor rânduri poposise ca să descopere câteva din „fructele mâniei” zilelor de pandemie – că tărăşenia ei s-a petrecut pe 14 mai, deci cu o zi înainte de „liberalizarea”, din 15 mai…  Explică distinsa doamnă, cu ironie: „Ei, bine, la mine-n clădire „Marea slobozire” a fost devansată cu o zi, de către d-na Ani, administratoare imobilului, care face şi pe femeia de serviciu – şi  victimă i-am căzut tocmai eu”!

Arată mai departe că joi, pe la 9.30 dimineaţa cobora treptele de la etaj, încărcată cu plase, ca să meargă la fiica ei din cartierul Grigorescu, unde urma să aibă grijă de nepoţi. La un moment dat, un damf inimitabil a făcut-o să sesizeze că nimerise într-un rahat, rămas pe scări de noaptea trecută, de provenienţă umană.

Însă, nemaiavând timp să se întoarcă până acasă după ustensile de curăţat, s-a mulţumit să-şi cureţe pantofii pe iarba din curtea interioară a imobilului. Continuă d-na Corina relatarea incredibilei sale aventuri: „Ajunsă la fiica mea am sunat-o pe femeia de serviciu, care este şi administrator al imobilului. Mi-a răspuns concubinul ei, Ocsi, căruia i-am zis ce s-a întâmplat şi l-am rugat să-i spună lui Ani să cureţe scările, ca să nu mai păţească şi altcineva ce-am păţit eu… Mi-a promis că o va face, neîntârziat şi mi-a spus, bucuros, că astăzi precis voi avea mare noroc! Şi-o să vedeţi mai târziu ce norc am avut!”  

Confruntarea, după violarea de domiciliu

D-na Corina povesteşte că s-a întors acasă de la nepoţi, în jurul orei 13.30, după care s-a făcut comodă pe canapea. Şi-a scos telefonul din poşetă, l-a verificat şi a văzut că între timp, în drumul ei spre casă, o sunase d-na Ani.

„N-am auzit apelul din cauza zgomotului din trafic, aşa că am sunat-o imediat ce am văzut apelul.  I-am spus că am observat că a curăţat rahatul, i-am mulţumit pentru asta – dar i-am sesizat şi că mai rămăsese din el, răspândit pe trepte… Aşa că i-am sugerat să mai cureţe puţin scările. Atunci, spre marea mea uimire, aceasta a început să mă porcăiască şi să mă facă în toate felurile, în cascadă.

Apoi, la scurt timp, nici mai mult, nici mai puţin m-am trezit cu ea în casă, peste mine! Noi nu ne închidem niciodată uşile de la intrare – pentru că nu poate oricine să intre în clădire – aşa că a năvălit fără probleme. Iar înjurăturile ei au continuat la mine-n casă, cu şi mai mult aplomb. M-am ridicat ca s-o liniştesc, moment în care am realizat că-i bine „ciugulită” – fiindcă vecina le cam bea. Când – înfuriată deja de adresările ei  –  i-am zis să iasă din locuinţa mea, aceasta m-a apucat de gât, înjurându-mă încontinuu.

Atunci eu mi-am ridicat piciorul spre pieptul ei, i-am răsucit mâinile şi am scos-o afară, prin uşa deschisă, după care am zăvorât uşa. Fiind băută, Ani a căzut, pe burtă, în terasa comună a clădirii, după care s-a ridicat şi a început să-mi forţeze uşa, ca să intre din nou la mine. Şi, pentru că n-a reuşit, tot striga către mine să ies, că mă omoară. Văzând că nu mişc nimic, mi-a spart unul din cele două ochiuri de geam ale uşii. Ţăndări l-a făcut, cu cotul…”

În continuare, d-na Corina a sunat la numărul de urgenţă 112, astfel că la ea acasă au sosit degrabă doi jandarmi. „Chiar şi-n faţa lor d-na Ani a continuat să mă ameninţe şi să mă spurce. Iar aceştia, dacă nu mă-nşel, au scris un proces verbal şi au amendat-o – dar nu ştiu cu cât. Acum m-am prezentat la I.M.L. şi cu certificatul medico-legal pe care o să-l scot de aici am să fac plângere penală pe numele agresoarei, pentru loviri şi alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere”.

 Nu-şi încheie bine fraza d-na Corina că femeia este poftită în cabinetul de consultaţii. Se întorce după circa o jumătate de oră, în mână cu un certificat, în care medicii i-au recomandat două zile de îngrijiri…

Sorin Grecu

  coral