Consilierii locali au aprobat, în ședința de marți, 27 octombrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Oțetului – str. Mărginașă”.

Valoarea totală a investiției este de 54.328.940,68 lei (cu TVA), valoarea necesară pentru exproprieri fiind de 14.466.601,95 lei. În total, o suprafață de peste 40.500 de metri liniari va fi expropriată pentru lărgirea Căii Mănăștur. Durata de realizare a lucrărilor este de doi ani.

Conform proiectului, Calea Mănăștur ar urma să fie lărgită, fiind prevăzute patru benzi de circulație a câte 3 metri fiecare, iar la intersecţia cu strada Mărginaşă vor exista cinci brenzi de circulaţie. Ulterior, vor fi prelungite şi benzile dedicate pentru transportul în comun, care momentan se opresc pe strada Memorandumului. Astfel, va rămâne doar câte o bandă auto pe sens.

Strada Mărginașă va fi lărgită de asemenea și va ajunge la 9,7 metri lățime (3 benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecția cu Calea Mănăștur.  Patru benzi de circulație va avea strada Oțetului, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație. De asemena, vor exista patru benzi auto pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 metri și piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 metri.

coral