Delta Force, echipa de robotică a Liceului Național de Informatică din Arad a intrat pe locul 1 în semifinala Campionatului Mondial de Robotică „First Tech Challenge” din Houston (Texas, SUA).

Evident, deocamdată nu putem vorbi despre un câștig definitiv, dar echipa arădeană pornește în semifinală de pe cea mai avantajoasă poziție. După trei zile și opt meciuri de calificare, echipa Delta Force (cu codul 17713) a atins cel mai mare punctaj, 2367, în divizia numită „Franklin”. Competiția a început pe 20 aprilie și astăzi, 23 aprilie, se vor juca alte două meciuri de calificare, cât și finala.

„De menționat că din cele peste 7000 de echipe First Tech Challenge, din diverse colțuri ale lumii, care au concurat în sezonul Freight Frenzy din acest an pentru a se califica la mondială, doar 160 de echipe au reușit și au concurat în aceste zile în Texas, USA”, a scris pe Facebook o apropiată a echipei arădene.

În prima zi de competiție, ne anunță echipa Delta Force pe pagina oficială Facebook, „emoțiile au cuprins întreaga echipă, standurile a 160 de echipe au fost uimitoare, iar toată lumea a fost incredibil de prietenoasă! Ne-am descurcat foarte bine în primul meci și suntem extrem de fericiți că avem șansa să experimentăm la un alt nivel această competiție”, arată specialarad.ro

Cea de-a doua zi „a fost o zi excelentă pentru echipa noastră!”, a anunțat ieri echipa pe Facebook, „atmosfera este copleșitoare și avem șansa să legăm noi prietenii. Am câștigat toate cele 3 meciuri de calificare și ne aflăm în topul clasamentului”.

„Aventura” echipei arădene continuă la Campionatul Mondial First Tech Challenge împreună cu echipele „Up a Creek” (din Longmont, Colorado, SUA) și „Java the Hutts” (din Fort Myers, Florida, SUA), cu care formează Alianța „Seed 1”, Delta Force fiind echipa conducătoare.

coral