Adrian Streinu-Cercel a transmis un mesaj important pentru romani.

Directorul Institutului National de Boli Infectioase a vorbit despre mai multe subiecte in contextul pandemiei de coronavirus, printre care si despre cand ar putea iesi romanii la munca fara restrictii.

Adrian Streinu-Cercel a transmis ca cetatenii din tara noastra ar avea posibilitatea sa iasa la munca fara restrictii la jumatatea lunii iulie, potrivit Antena 3. In cazul in care oamenii nu respecta acum masurile de protectie, situatia se va putea inrautati semnificativ.

„Daca stam potoliti in aceste patru – cinci zile, estimez ca undeva la jumatatea lunii iulie. (…) Daca nu stam potoliti, atunci se va intinde problema asta si pana la anul nu mai iesim!”, a declarat prof. univ. Streinu-Cercel, intr-o emisiune TV.

In continuare, Adrian Streinu-Cercel a explicat ceea ce presupune evolutia dromader. Potrivit spuselor sale, dupa luna octombrie este de asteptat un al doilea val de infectari cu coronavirus.

„Evolutia in dromader inseamna ca acum noi vedem capul camilei. Urmeaza o perioada de acalmie, care va fi luna iulie – august, dupa care din septembrie – octombrie incolo va aparea cocoasa camilei. Daca va uitati si pe ceea ce spun si alte tari – China, de exemplu, care a inceput sa se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complica si mai mult, pentru ca va fi un loc de unde vom reinsamanta, la nivel planetar, circulatia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel.

coral