Atentie mare la detaliul controversat din declaratia pe propria raspundere care iti poate aduce o amenda foarte importanta! Eroarea a aparut dupa declaratiile contradictorii ale autoritatilor, care insa sunt speculate de fortele de ordine.

Detaliul controversat din declaratia pe propria raspundere care iti poate aduce o amenda

„Reglementarea legala, in momentul de fata, solicita declaratie pe propria raspundere atunci cand faci activitate fizica individuala sau cand te duci sa-ti cumperi paine de la magazinul de vizavi”, arata documentul elaborat in Starea de urgenta.

Cu toate acestea, ministrul de Interne a declarat ca nu este nevoie de declaratie pe propria raspundere atunci cand te deplasezi in apropierea locuintei sau atunci cand iti plimbi animalul de companie.

„Cei care isi scot catelul la plimbare nu trebuie sa completeze o declaratie, pentru ca in momentul in care politistul il verifica vede ca pe buletin este adresa unde omul isi plimba catelul sau face sport in jurul blocului”, a explicat Marcel Vela.

Din pacate, declaratia pe proprie raspundere nu a fost adaptata la declaratia ministrului de Interne. Oamenii sunt confunzi si, din aceasta cauza, gresesc si sunt sanctionati cu amenzi foarte mari.

„Reglementarea legala, in momentul de fata, solicita declaratie pe propria raspundere atunci cand faci activitate fizica individuala sau cand te duci sa-ti cumperi paine de la magazinul de vis-a-vis.

Ministrul de Interne a zis ca nu este nevoie de declaratie pe propria raspundere atunci cand te deplasezi in apropierea locuintei sau atunci cand iti plimbi animalul de companie. Asadar, declaratia oficiala a fost ca nu este nevoie de un astfel de document. Din pacate, nu s-a adaptat si legislatia la declaratia ministrului de Interne. Oamenii sunt confunzi si, din aceasta cauza, gresesc si sunt sanctionati. Eu nu cred ca oamenii au de ce sa fie sanctionati ei ascultand si crezand ce le spune ministrul de Interne. Lucrurile acestea se pot corecta foarte usor”, a spus Prof. Dr. Alexandru Rafila pentru DC News.

coral