Raed Arafat a fost invitatul lui Mihai Gandea, in emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, iar seful DSU a oferit ultimele informatii legate de criza coronavirusului, atat la nivel mondial, cat si national.

Raed Arafat a avertizat ca perioada Sarbatorilor Pascale va fi una de ”varf” in ceea ce priveste criza coronavirusului, cu atat mai mult cu cat multi romani doresc sa revina acasa din strainatate. Raed Arafat a facut, inca o data, un apel la romanii care lucreaza in afara granitelor tarii, sfatuindu-i pe acestia sa nu revina in Romania pentru a nu-si expune familiile pericolului de a fi infectate cu noul coronavirus. Conform studiilor de specialitate, perioada Pastelui va fi una ”de varf” in criza coronavirusului, urmand ca – in lunile calde – sa ne confruntam cu mai putin cazuri. Totusi, Raed Arafat a mai spus si ca luna noiembrie poate aduce o noua crestere a numarului cazurilor de infectie cu coronavirus.

”Studiile arata ca in perioada Pastelui, va fi un varf de cazuri cu coronavirus, apoi el incepe sa scada si se intoarce in noiembrie. Este o parere stiintifica”, a transmis Raed Arafat, duminica, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

In momentul de fata, 15 persoane sunt infectate cu coronavirus la nivelul intregii tari.

coral