Marinela Marc,inspectorul general școlar Cluj,, a anunțat faptul că la Cluj ”Școala începe de luni, o dată cu semestrul al doilea”. 

Acesta a explicat că în Cluj-Napoca se va învăța pe scenariul roșu, adică vor merge la școală doar cei din clasele 1 – 4, dar și copiii de grădiniță. ”Așa cum arată acum situația, Cluj-Napoca este în scenariul roșu, iar restul comunelor și orașelor vor merge la cursuri în funcție de rata de incidență. 

Condițiile care se știu acum sunt cele deja cunoscute, mască, distanțarea și  dezinfectantul. Vom mai avea discuții cu Ministerul Educației și numai după aceea se va stabili exact”, a declarat Marinela Marc. Va urma să se decidă dacă se mai face triaj epidemiliogic la intrare în școală sau dacă va mai fi impusă distanțarea în clase de 1,5 metri între elevi.

De asemenea, elevii și profesorii care au certificate medicale, care să recomande că nu trebuie să meargă la școală, vor putea face cursuri online. 

În 36 de localități din județ este scenariu verde (incidența este sub 1 caz la mia de locuitori). Aici se încadrează orasele Turda, Câmpia Turzii, unde se vor deschide liceele și toți elevii vor merge la școală. 

În 36 de localități se va aplica scenariul galben, adica merg la școală copiii de grădiniță, cei din clasele 1 -4, a opta și a douăsprezecea. Aici se încadrează liceele din Gherla, Dej, și Huedin. 

În nouă localități este scenariul roșu, adică sunt peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Aici se încadrează municipiul Cluj-Napoca, unde merg la școală numai copiii de grădiniță și cei din clasele 1-4.

coral