Casa Alba a oderit prima declaratie dupa anuntul Rusiei cu privire la punerea fortelor nucleare in alerta maxima

”Acesta este, intr-adevar, un model pe care l-am vazut de la presedintele Putin pe parcursul acestui conflict, producerea de amenintari care nu exista pentru a justifica o agresiune ulterioara – iar comunitatea globala si poporul american ar trebui sa-l priveasca prin aceasta prisma”, a declarat Secretarul de presa al Casei Albe, Jen Psaki .

”Acesta este un model al presedintelui Putin si il vom infrunta, avem capacitatea de a ne apara, dar trebuie sa spunem lumii ce face presedintele Putin”, a mai spus aceasta.

Totodata Psaki a spus ca SUA este pregatita sa trimita mai multe provizii militare umanitare, economice si defensive.

”As retine ca sanctiunile pe care le-am anuntat ieri pun Rusia la egalitate cu Iranul, departandu-i de un sistem bancar cu comunitatea globala”, a mentionat Psaki.

Autoritatile americane sunt in contact strans cu presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Secretarul de presa al Casei Albe l-a laudat pe presedintele Ucrainei pentru modul in care a condus tara pe parcursul primelor zile ale razb0iului actual.

”El se ridica cu curaj impotriva invaziei presedintelui Putin si a conducerii ruse. Vom ramane in contact strans cu el”, a mai spus Psaki, potrivit Antena 3. 

 

coral