Castraveții ocupă un loc fruntaș în topul celor mai cultivate legume din întreaga lume, clasându-se după roșie, ceapă și varză.

Fiind atât de des întâlniți, multă lume care ține dietă se întreabă câte calorii au castraveții și dacă aceștia pot fi sau nu de folos în lupta cu kilogramele.

Răspunsul nu poate decât să-i bucure pe cei care vor să dea rapid câteva kilograme. Castravetele este un aliment slab caloric, dar cu numeroase valori nutriționale și cu un conținut mare de apă.

Calorii castraveți: Puține calorii și multe beneficii

Calculat la 100 de grame, castraveții cruzi, cu coajă, conțin 95% apă și au doar 15 kcal. În plus, 100 de grame de castraveți au 0,65 g proteine, 0,11 g lipide, 3,63 g carbohidrați, 0,5 g fibre, 1,67 g zaharuri, 16 mg calciu, 13 mg magneziu, 24 mg fosfor și 147 mg potasiu.

În plus, 100 de grame de castraveți au 2,8 mg vitamina C, 7 µg acid folic, 105 UI vitamina A și 16,4 µg vitamina K.

Câte calorii are un castravete fără coajă sau murat

În condițiile în care cea mai mare parte dintre calorii se regăsesc în coaja castravetelui, un castravete fără coajă va avea și mai puține calorii. Astfel, 100 de grame de castraveți fără coajă au doar 10 calorii.

Pentru mulți dintre noi, marea întrebare este dacă un castravete murat are mai multe calorii? Ei bine, pus la murat doar în apă cu sare, 100 de grame de castraveți murați au același număr de calorii ca unul crud, adică 15.

În cazul în care la murat se se folosește zahăr sau alte ingrediente dulci, s-ar putea ca numărul de calorii la 100 de grame de castraveți murați să fie mai mare, dar nu cu mult.

Castraveții murați în oțet au 30 de calorii la 100 de grame, deoarece la murat se pune și zahăr. coral