Primăria Cluj-Napoca a atribuit licitația pentru amenajarea 18 stații de transport în comun cu acoperiș verde în municipiu.

Contractul estimat de 630.000 de lei a fost râvnit de patru firme: Belmar Prod, SC Metalgan Company SRL, MMCITE 6 și Wink Network SRL.

Potrivit anunțului de atribuire, câștigătorul este SC Metalgan Company SRL, un producător de mobilier urban din Slatina, pentru suma de 486.000 de lei. Aceasta înseamnă că amenajarea unei stații va costa aproximativ 27.000 de lei, adică 5.000 de euro.

Vor fi amenajate 12 staţii cu acoperis verde şi un perete lateral) şi 6 staţii cu acoperiş verde fără pereţi laterali. ”Fiecare stație cu acoperiș verde este formată dintr-o structură metalică galvanizată și vopsită, acoperișul și pereții posteriori se vor realiza din sticlă securizată, fără vitrină publicitară, se va monta o bancă pentru șezut”, se arată în caietul de sarcini al achiziției publice. Culoarea stațiilor încă nu este stabilită.

Propunerea amenajării unor astfel de stații, după modelul celor care există deja în București a venit în cadrul procesului de bugetare participativă.

Durata de realizare a contractului este de 2 luni.

coral