Carmen de la Salciua, pe numele ei real Carmen Racolta, se bucura din plin de cariera ei de cantareata de muzica populara, insa putini stiu cate sacrificii a facut pentru a ajunge aici.  Chiar Carmen a recunoscut ca, pe vremea liceului, a fost atat de saraca incat a avut nevoie de ajutor pentru a absolvi.

Carmen de la Salciua a invatat, intre 2003 si 2007, la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Alba Iulia. „Povestea mea se aseamana foarte mult cu povestile acelor artisti care au pornit de la practic nimic si au ajuns la Totul! Cam asa a fost si la mine. Doar ca eu am visat atat de tare sa ajung cantareata incat nimeni nu imi putea lua visul asta… nu aveam o baza, nu aveam posibilitati, dar aveam visul si Credinta! Cu eforturi mari din partea mamei mele am urmat un Liceu de Muzica, cel din Alba Iulia, unde ma straduiam si ma luptam sa fiu printre cei mai buni”, spunea Carmen de la Salciua, in urma cu ceva vreme.

Dupa ce a terminat liceul, Carmen de la Salciua a inceput sa cante si sa lucreze la cariera pentru care este atat de apreciata, astazi. „Dupa terminarea liceului mi-am gasit o formatie de baieti tineri cu care am inceput sa cant la nunti, la petreceri.. A durat mult pana sa imi construiesc acest nume, e greu, lumea e plina de compromisuri, dar eu sunt mandra ca nu am facut nici un compromis si am asteptat cuminte ca Dumnezeu sa se ocupe de evolutia mea! Asta s-a si intamplat, iar acum Carmen de la Salciua nu mai e o fata obisnuita, e un artist iubit de atata lume. Minunea asta ii apartine lui Dumnezeu si ma bucur ca m-a ales sa port acest har al cantecului si sa il impartasesc cu toata lumea care ma iubeste si ma asculta!”, a mai spus Carmen de la Salciua.