Dacă iniţial guvernanţii spuneau că în perioada de stare de alertă vor putea participa câte 16 persoane la aceste ceremonii, Hotărârea de Guvern pentru instituirea stării de alertă prevede că numărul maxim de participanţi este 8.

„Se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”, se arată în Anexa nr. 3 a Hotărârii.

Guvernul Orban a adoptat luni Hotărârea de Guvern prin care se instituie starea de alertă în România, în baza Legii 55/2020, adoptată săptămâna trecută de către Parlamentul României. În baza acestei decizii, au fost înăsprite regulile şi s-au adus o serie de modificări în perioada stării de alertă.

 Printre reguli se numără obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Românii au voie să iasă în localităţile sau în zonele metropolitane în care locuiesc, fără declaraţie, dar nu au voie să formeze grupuri mai mari de trei persoane, dacă nu locuiesc împreună.

coral