Imagini cum greu pot fi imaginate au fost surprinse azi la Dej, unde într-o casă un copil de 9 ani a fost găsit mai mult mort decât viu.

În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej –Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni. 
În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal. 
Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj.

”În viața mea nu am văzut un asemenea caz. Copilul era în comă. Era putrezit de sus și până jos. A fost dus la Spitalul municipal Dej. Mi se pare incredibil că un astfel de caz să nu fie cunoscut de asistenții sociali de la Primăria Dej. În ce țară trăim? Fiecare avem copii acasă și ne pasă, și ne doare”, spune unul dintre polițiștii care au ajuns la fața locului, citat de Foaia Transilvană.

”Este un copil cu probleme medicale grave. Cu siguranță va fi o anchetă penală. Copilul era într-o stare comatoasă de etiologie neprecizată. S-a anunțat Poliția și se face o anchetă. S-a transferat la UPU Cluj. Starea lui este gravă și sunt alte autorități care vor cercetat cazul”, a declarat pentru Foaia Transilvană managerul medical de la Spitalul Municipal Dej, purtătorul de cuvânt Antonela Nicoară.

Polițiștii spun că nu au mai întâlnit asemenea caz în toată cariera lor și, deocamdată, nu pot să spună cum a ajuns copilul să putrezească în propria casă, în ”grija” mamei.

”Nu ne putem pronunța în acest moment cu privire la modul în care au fost create leziunile ținând cont de starea de sănătate a minorului și de împrejurările în care acesta a fost găsit”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ.

UPDATE: Mama minorului a fost reținută pentru 24 de ore de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj. Aceasta va fi prezentata instanței de judecata cu propunere de arestare preventivă.

coral