Cercetările în cazul fetiței arse, găsită lângă un cimitir din Arad, au fost extinse și pentru violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte. Fetița avea 5-6 ani, iar moartea ei a fost provocată de o lovitură în cap. Anchetatorii au reușit să îi reconstituie chipul.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, inițial a fost găsit un picior al copilei, în cartierul Bujac din orașul Arad, lângă cimitir. La la o distanţă de aproximativ 50 metri a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa picioarelor.

Zona în care a fost descoperit cadavrul avea urmele unei incendieri.

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” pentru omor, profanare de cadavre sau morminte. Apoi, prin ordonanţa de vineri, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

Au fost prelevate mai multe urme care urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

Totodată, după autopsie, medicul legist a stabilit că victima este o fetiță cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi a fost cauzată posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului.

Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

De asemenea s-a reuşit obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă cât şi din profil.

coral