Favoruri sexuale pentru 10 bărbați pe zi: acesta era „targetul” unei copile de doar 12 ani, de la Centrul de Protecția Copilului Beclean. Aceasta a ajuns iubita unui bărbat care a abuzat-o sexual timp de un an, după care a scos-o la produs pe centura Bistriței.

Libertatea prezintă povestea tragică a Denisei – o copilă de 12 ani, care a fugit dn Centrul pentru Protecția Copilului Beclean și a ajuns „iubita” unui individ de 21 de ani. Acesta a abuzat-o sexual mai bine de un an.

Potrivit procuroriloe DIICOT și altor trei judecători a fost vorba despre sex consimțit, deși copila avea doar 12 ani și suferise o traumă psihică. De parcă nu era suficient, copila a fost mai apoi obligată să practice prostituția, pe centura orașului Bistrița. Niciunul dintre bărbații care a făcut sex cu ea nu a fost pus sub acuzare.

Denisa a ajuns în grija statului în martie 2017, fiind internată în centrul de la Beclean. Aceasta a început să fugă din centru după un an, cunoscându-și abuzatorul chiar pe străzile din Bistrița. Copila fusese diagnosticată și cu „suferință psihică ușoară și vulnerabilitate psihică”.

Abuzatorul său nu avea loc de muncă și locuia cu părinții. Acesta o scotea pe minoră la produs după-masa, lăsând-o pe marginea drumului. El rămânea în zonă, pentru a o supraveghea și pentru a ține evidența clienților. După ce primea banii de la câte un client, minora îi preda imediat bărbatului.

Timp de un an, prostituată, pe centură… Era bătută dacă refuza

Individul nu voia ca fata să fie depistată de poliție cu bani asupra ei și de asemenea se temea ca ea să nu-l „fure”. „Programul de lucru” se termina în jurul orelor 22:00-23:00.

„Relațiile sexuale erau întreținute în aceeași zonă, de regulă în autoturismele clienților, minora încasând suma de aproximativ 50 de lei de la fiecare client. Având în jur de 10 clienți pe zi, obținea astfel aproximativ 400 – 500 de lei pe zi”, spun procurorii.

Dacă nu producea suficienți bani sau refuza să meargă pe centură, copila era certată și chiar bătută de „peștele” său. La fel se întâmpla și când, chipurile, petrecea prea mult timp cu clienții. Toate acestea s-au întâmplat timp de un an.

Polițiștii și-au dat seama că este victima unei infracțiuni la una din audierile care a urmat fugii ei din centrul de la Beclean.

„Minora se afla sub tratament medical. Ea era adusă la centru de către poliție într-o stare deteriorată și se afla mereu într-o stare euforică, prezentând leziuni fizice, fără bani și haine, iar instituția îi punea la dispoziție cele necesare”, a declarat la proces psihologul centrului din Beclean.

Niciunul dintre „clienții” fetei nu a fost trimis în judecată. Iubitul său a fost condamnat în primăvara acestui an la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru act sexual cu un minor. coral