Cazul Distrău se repetă la Cluj și în alte locuri din țară. Se pare că nu este unul singular, informează HotNews.ro, care a discutat cu Romulus Badea, partener al Soter&Partners, companie care, printre altele, aduce muncitori străini în țară.

„Cazul Ditrău nu este un caz izolat. Este doar unul mediatizat. Lucrurile astea se întâmplă peste tot în țară. În București nu avem astfel de situații, dar s-ar putea să fie și din cauză că noțiunea de bucureștean definește un grup foarte amestecat, un amalgam de oameni veniți din toate colțurile țării și din multe alte țări”, a spus Badea.

Cazul Ditrău se repetă la Cluj

Patronii unui restaurant din centrul Clujului, din zona străzii Lăpușului, au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant, ca să fie logistica cât mai ușoară.
Totuși, spune Badea, sunt câțiva oameni de pe stradă care i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. La un moment dat, jandarmii au venit cu duba de intervenție. Chiar s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini.

“Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit el, pentru Hotnews.

Sursa: portalcj.ro

coral