Groșan Adrian și-a pus încrederea în judecători și a avut dreptate. În ciuda campaniei mediatice negative declanșate împotriva sa, încă de la demararea dosarului penal vizându-l pe fostul șef BCCO Cluj și a presiunilor venite din zona poliției pentru a fi arestat preventiv și cu un mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele său, Groșan Adrian s-a întors în țară.

Știindu-se nevinovat s-a predat autorităților, iar judecătorii Curții de Apel București au decis punerea sa în libertate sub control judiciar. Este cert faptul că judecătorii au avut în vedere actele din dosar iar soluția dispusă confirmă lipsa probelor.

De la emiterea mandatului de arestare preventivă și până la revenirea în țară a lui Groșan Adrian, organele de poliție din cadrul IPJ Cluj au încercat să profite de lipsa acestuia și să forțeze alte dosare prin procedee ilegale. Astfel, în ziua în care era fixat primul termen în contestație la Curtea de Apel București, polițiștii din cadrul Biroului Arme și Muniții Cluj, relizează o percheziție cel puțin ciudată.

Având o autorizație emisă de Judecătoria Gherla în baza unei încheieri din 3 august 2020, adică din urmă cu mai bine de două luni, în data de 12.10.2020 organele de poliție se prezintă la un imobil închiriat de Groșan Adrian, fără a-l contacta în vreun fel, fără a-i respecta vreun drept procesual și cu acordul proprietarului intra în imobil, îl percheziționează și evident nu identifică nimic.

Sigur se pune o întrebare legitimă cum e posibil ca un judecător să emită un mandat de percheziție după două luni de la emiterea încheierii de autorizare a percheziție, cum e posibil ca un drept constituțional să fie călcat în picioare de autoritățile statului.

coral