Viorica Dăncilă s-a aflat zile întregi pe primele pagini ale ziarelor. Celebra profesoară din Videle ajunsă premierul României, apoi contracandidatul lui Klaus Iohannis la preşedinţia României, s-a făcut remarcată prin intrarea şi promovarea în rang în cadrul Partidului Social Democrat.

Un alt capitol prin care s-a făcut remarcată, din păcate şi peste graniţă, este cel al gafelor. Căci Viorica Dăncilă avea darul de a se face de râs atunci când îi era lumea mai dragă atât în ţară, cât şi în afară. Toate acestea i se întâmplau, spune ea, din cauza presiunii pe care o punea pe ea fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Ce face acum Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă candidat la alegerile prezidenţiale din România, în 2019, după ce s-a stabilit în cadrul partidului că este cea mai potrivită din PSD să o facă. A mers în turul doi alături de Klaus Iohannis, acolo unde actualul preşedinte s-a impus categoric. La scurt timp după ce pierdea alegerile, Viorica Dăncilă demisiona de la şefia PSD, la insistenţele lui Marcel Ciolacu, preşedinte al partidului.

Această dezvăluire o face chiar ea, în cartea pe care se pregăteşte să o publice, scrisă în colaborare cu o fostă jurnalistă OTV. Se numeşte „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr” şi este modul prin care fostul premier al României vrea să expună trăirile şi relaţiile pe care le-a avut în fruntea Guvernului României, altele decât au fost conturate în media, spune ea.

Viorica Dăncilă a fost prima femeie prim-ministru a României şi a ocupat această funcţie în perioada ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019. Tot în acea perioadă, după ce pierdea alegerile la scor covârşitor, demisiona din fruntea PSD şi chiar dacă i s-a promis fotoliul de lider al Organizaţiei de Femei a PSD, acest lucru nu se materializa.

Aşa că iat-o în prezent pe Viorica Dăncilă, ieşită din politică, şomeră, şi autoare de carte. Rămâne de văzut cât succes va avea în beletristică, după o viaţă în politică.

coral