La sfârșit de an, primarul comunei Viișoara, domnul Ioan Roman, le prezintă cetățenilor care i-au acordat și de această dată încrederea lor prin votul de la alegerile locale din 27 septembrie, ce a însemnat 2020 pentru Viișoara.

Acesta nu este nici satisfăcut și nici dezamăgit de activitatea din acest an, "Nu pot să spun că nu am realizat, dar nu la nivelul la care ne-am propus" spune Roman. Deși unele proiecte, în special de asfaltare, au fost abandonate de către firmele câștigătoare și acest lucru a creat dificultăți pentru administrația locală și supărări pentru locuitorii Viișoara, există și proiecte finalizate în acest an. Monumentul din Urca și Târgul expozițional din Viișoara sunt doar două dintre acestea. 

În 2021, lucrările continuă la căminele culturale din Viișoara și Urca, se vor asfalta restul străzilor care au fost anunțate în luna august a acestui an, iar canalizarea din satul Urca va atinge un procent de 100%.De asemenea, Ioan Roman își setează prioritatea numărul 1 pentru mandatul actual de a accesa fonduri europene. 

Vorbind despre pandemia cauzată de virusul Covid-19, domnul primar dezaprobă anumite alegeri care au fost făcute la nivel național, precum închiderea școlilor, a târgurilor sau împiedicarea credincioșilor de a participa la slujbe în biserică. Cu toate acestea, îi îndeamnă pe cetățeni să aibă grijă de ei și de cei din jur și să dea dovadă de spirit civic.

coral