Psihologul Jaqueline a acceptat sa stea de vorba si sa ofere sfaturi in legatura cu cele mai intime probleme, gasind rezolvare pentru fiecare.

Draga Jacqueline,

Ma numesc Andra si sunt bucuresteanca. Am ceva pe suflet si am urgenta nevoie de un sfat. De Revelion, am fost intr-un club din Centrul Vechi impreuna cu alte trei prietene de-ale mele, singure si ele, ca si mine. Am zis sa ne facem de cap. Zis si facut! Am baut cam peste masura si, recunosc, m-am cam imbatat. Am vazut ca un barbat imi tot da tarcoale. Eu am 22 de ani, el cam 40, asa. Dar arata bine. Am zis: „OK”. Am dansat toata noaptea cu el, ne-am sarutat si, la final, m-a chemat la el acasa. Am facut amor cum niciodata nu credeam ca sunt in stare sa fac. Salbatic, nu gluma! Pe la pranz, insa, cand m-am trezit si am vazut cine e, mi-a cazut fata.

Mi se parea mie cunoscut, ce-i drept, il mai vazusem o singura data. Este iubitul mamei mele. Noul ei iubit, mai bine zis, sunt doar de doua luni impreuna. Doamne, ce nebunie! Ce rusine imi este! El i-a zis mamei ca nu poate face Revelionul cu ea, ca are niste obligatii de familie. Mama a inteles, ca doar deh, sunt la inceput si nu a vrut sa il preseze. Iar el ce a facut?! S-a dus in club si m-a agatat pe mine. L-am trezit si am tipat la el, ca nu inteleg cum poate sa faca asa ceva. Mi-a zis ca ii pare rau, ca era beat si el… Si sa nu ii spun mamei. Au trecut deja doua saptamani si nu stiu ce sa fac. Sa ii spun sau nu mamei? Ce ma sfatuiesti?!

Draga Andra,

Ma bucur ca ai avut curajul sa vorbesti despre situatia neplacuta in care te afli. In primul rand, barbatul despre care imi povestesti pare a fi incadrat perfect in categoria ”pradatorilor sexuali”. In societatea in care traim astazi, pare sa fie din ce in ce mai greu sa gasesti persoana potrivita. Mentalitatile s-au schimbat, iar persoanele cu principii sanatoase sunt din ce in ce mai putine. Iubitul mamei tale nu pare sa fie pregatit pentru un angajament serios si de lunga durata.

Tine minte! Un barbat care te minte, chiar de la inceputul relatiei, te va minti mereu. Acest individ pretinde ca are sentimente pentru mama ta, dar nu si-a petrecut noaptea dintre ani cu ea. A gasit ”portita perfecta” pentru a petrece singur: obligatii de familie.

Femeia indragostita este si cea mai intelegatoare. Mai ales la inceputul povestii de dragoste. Fiecare femeie crede, cu tarie, ca EL va fi cel alaturi de care isi vor petrece tot restul vietii. Putine, insa, sunt cele care isi dau seama in timp util ca sunt in relatii toxice, cu barbati nepotriviti. Asa cum este si acest barbat. Nu este potrivit nici pentru mama ta, dar nici pentru tine! Cand a aflat cine esti, nu si-a asumat absolut nimic. Ba dimpotriva, a dat vina pe aburii alcoolului pentru noaptea petrecuta cu tine. Colac peste pupaza, te-a rugat sa nu ii spui nimic mamei tale.

A vrut sa scape basma curata si asta spune multe despre caracaterul lui. Este un barbat neasumat! Iar lista defectelor sale poate continua. Sfatul meu este sa stai de vorba cu mama ta si sa ii spui adevarul. Nicio femeie nu merita sa fie tratata asa. Daca nu erai tu, era alta. Acest individ nu are respect pentru femeia de langa el. Daca ar fi avut, nu s-ar fi culcat cu altele. Merita mama ta sa stea langa un astfel de om? Sa fie mintita, inselata, nerespectata? Nu cred ca iti doresti asa ceva pentru ea si nici pentru tine. Asa ca… nu mai pierde timpul si spune-i mamei tale adevarul. Merita sa aiba langa ea un barbat care stie sa o aprecieze!

Te imbratisez,

Jacqueline. coral