Draga Jacqueline,

Sunt Cristina, am 32 de ani si sunt din Bacau. De aproape trei ani… traiesc o poveste de dragoste interzisa. Lucram ca picolita intr-un restaurant atunci cand l-am intalnit pe EL. Din momentul in care ni s-au intersectat privirile… m-am indragostit fulgerator! Imbracat intr-un costum bleumarin, cu o camasa alba, parul putin grizonat… Mi-a atras atentia instant. Mi-am zis: ”Doamne, ce barbat sarmant!”. Totodata, m-am gandit ca un barbat ca el nu s-ar uita niciodata la o femeie ca mine. Abia iesisem dintr-o relatie toxica si nu ma mai vedeam o femeie frumoasa, o femeie capabila sa starneasca dorinta cuiva. Plus ca diferentele sociale dintre noi erau destul de vizibile. El era un om de afaceri, eu… picolita intr-un restaurant.

Numai in povesti Cenusareasa se marita cu printul. Si totusi… am avut parte de propria poveste. EL s-a intors si in a doua seara, si in a treia… Iar in a patra seara, un coleg mi-a adus un biletel. Era de la M.:”Nu-mi pot lua gandul de la tine! Te scot maine seara la cina? Astept un semn de la tine”. Si mi-a lasat numarul lui de telefon. Credeam ca visez. Bineinteles ca l-am sunat si am acceptat invitatia lui. Asa a inceput povestea noastra. La inceput… nu am pus prea multe intrebari, dar mi s-a parut ciudat ca ne vedeam doar in anumite seri si in anumite locuri. Imi spunea ca munceste mult si eu il intelegeam. Adevarul, insa, l-am aflat de sarbatori. M. era casatorit. Barbatul pe care eu il iubeam era casatorit si avea doi copii! Am fost in stare de soc.

Mi-a spus ca nu a vrut sa aflu pentru ca el oricum intentiona sa divorteze de sotia lui si nu a vrut sa ma faca sa sufar. Apoi, m-a rugat sa il astept. Doar ca asteptarea asta ma omoara. Niciodata nu m-am gandit ca voi avea statutul de amanta. Nu mai pot continua in situatia asta. Nu mai pot manca, nu mai pot dormi, nu-mi sta gandul la nimic. Ce ma sfatuiesti? Sa-l mai astept sau sa pun punct?

Draga Cristina,

Iti multumesc ca ai avut curaj sa vorbesti despre situatia in care te afli. In primul rand, incearca sa nu te invinovatesti. Te-ai indragostit de un barbat, pe care aparent il credeai singur. M. ti-a oferit toate lucrurile de care aveai nevoie, dupa relatia toxica pe care ai avut-o: atentie, afectiune, sprijin si, ce conteaza cel mai mult, ti-a redat increderea in sine. Doar ca… acest barbat sarmant, asa cum l-ai vazut tu, a omis sa-ti spuna cel mai important lucru: adevarul! Motivele pentru care ti-a ascuns faptul ca este casatorit si are doi copii pot fi mai multe.

In primul rand, probabil, pasiunea dintre el si sotia lui s-a stins treptat. O casnicie nu poate sa mearga ca pe roate daca partenerii nu fac tot posibilul sa tina focul iubirii aprins. Asa ca… M. a gasit la tine fix ce nu ii oferea sotia lui. Doar ca asta nu ii scuza sub nicio forma comportamentul si atitudinea. A gresit fata de sotie, dar si fata de tine. Din punctul meu de vedere, daca el nu a divortat pana acum… nici nu o va face. El traieste si cu ea, dar si cu tine. Nu are curaj sa puna piciorul in prag si sa-si faca curatenie in viata si in ganduri si, din ce observ, ii si convine situatia.

Draga mea, acest barbat care la inceput te facea sa te simti cea mai norocoasa femeie, acum te face nefericita. In ecuatia asta, tu ai cel mai mult de suferit. Daca nu si-a asumat pana acum relatia cu tine, daca in continuare va vedeti pe ascuns in anumite locuri… atunci este timpul sa pui tu piciorul in prag. Sa te uiti in oglinda, sa te privesti si sa te intrebi daca asta este viata pe care vrei sa o ai. Nicio femeie nu merita sa traiasca in incertitudine, asteptand mereu ca barbatul sa o aleaga pe ea. Cantareste bine situatia si daca este nevoie de un ultimatum ca sa mergi mai departe, atunci fa-o! Vezi daca este dispus sa divorteze ca sa fie cu tine. Fapte, nu vorbe! Altfel, pierzi timp pretios cu un om cu care nu vei ajunge nicaieri.

Te imbratisez,

Jacqueline. coral