Iulia Vântur a stârnit tot timpul interesul fanilor privind stilul său de viață și, mai cu seamă, trucurile pentru o siluetă perfectă. Pe lângă faptul că face sport, anume pilates, alergat sau yoga, ea bea în fiecare dimineață pe stomacul gol un lichid ce face minuni.

Nu doar dieta ketogenică este responsabilă pentru noua siluetă a Iuliei Vântur, ci și sportul. Fosta vedetă TV a mărturisit pentru VIVA! că în Mumbai face pilates si cardio zilnic. În plus, Iulia a dezvăluit care este trucul care o ajută să slăbească rapid.

„Un lucru pe care îl fac în fiecare dimineaţă este să beau un pahar cu apa caldă cu oţet pe stomacul gol. Beau şi cafea, desigur. Sport fac în fiecare zi, indiferent ca că vorbim de pilates, alergat sau yoga', a povestit Iulia Vântur, la Teo Show.

Ce dietă a urmat Iulia Vântur

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, Iulia Vântur a urmat o dietă pe cât de eficientă, pe atât de riscantă și dificilă: dieta ketogenică.

Dieta keto sau dieta ketogenică are drept scop principal recalibrarea metabolismului și pierderea în greutate. Principiul de bază este  inducerea unei stări de cetoză fiziologică, asemănătoare cu cea obținută prin post sau pauze alimentare. Potrivit specialiștilor, starea de cetoză se obține printr-un consum ridicat de grăsimi, dublat de o reducere drastică a aportului de carbohidrați (insulina anulează cetogeneza).

Și procentul proteinelor este unul scăzut, comparativ cu cela al grăsimilor. Regula principală în cadrul dietei keto este aceea că în fiecare zi se vor mânca patru mese, care trebuie să reprezinte 70% grăsimi, 20% proteine și 5% carbohidrați.

Pe lângă beneficii, precum pierderea în greutate, reglarea glicemiei, reglarea nivelului colesterolului și ameliorarea acneei, dieta ketogenică are și anumite riscuri: aport scăzut de fibre, consum de grăsimi „rele’, perturbarea echilibrului acido-bazic.

Iulia spune că ea nu mănâncă multă carne și adoră toate legumele și fructele, brânzeturile, peștele și fructele de mare.

coral