Elena Udrea se pregătește să revină în România, după ce a petrecut câteva luni în arestul poliției din Bulgaria. Fostul ministrul al Turismului va avea parte de condiții privilegiate în penitenciarul de la Târgșor. Ce anunț au făcut reprezentanții de la FSNPA.

Ce regim special va avea Elena Udrea în închisoare

Un comunicat oficial al celor de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a punctat care sunt condițiile de care se va bucura Elena Udrea în închisoare, atunci când va ajunge în România.

Fosta blondă de la Cotroceni va fi încarcerată în condiții speciale, după cum a cerut și va avea un regim diferențiat. După ce fostul ministru a încercat să scape de închisoare, invocând anumite fotografii din interiorul Penitenciarului de la Târgșor, iată ce comunicat oficial au transmis reprezentanții instituției:

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează la atacurile sistematice ale Elenei Udrea la imaginea poliției penitenciare, cu scopul de a scăpa de închisoare, după ce a contribuit, timp de 10 ani, la sărăcirea unor generații de români, printre care se află și familiile polițiștilor de penitenciare.

Este adevărat că nu avem un sistem penitenciar așa cum și-ar dori politicienii infractori dovediți de justiție, însă banii publici furați timp de 10 ani de Elena UDREA și de clientela politică din anturajul acesteia, ar fi putut fi folosiți pentru investiții în condițiile de detenție și de muncă din penitenciare și, poate astăzi, aveam un sistem penitenciar similar celui norvegian.”, sunt informațiile apărute în comunicatul de presă.

Ce condiții va avea Elena Udrea în penitenciar

Potrivit celor de la Cancan, Elena Udrea va avea propriul pat în închisoare, acces la apă potabilă și apă caldă, precum suficient spațiu în celulă pentru a-și putea pune hainele. De asemenea, fostul ministru va avea o masă pe care să poate mânca, precum și acces la televizor.

Elena Udrea va avea acces la două ore de plimbare în curtea penitenciarului, iar dacă va face muncă în folosul comunității, acest interval se va prelungi cu încă o oră.

„Spațiile de deţinere sunt amenajate, astfel încât să permită iluminatul natural şi artificial precum şi aerisirea optimă a acestora.

În fiecare cameră sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere şi bănci iar în baie rafturi pentru păstrarea încălţămintei.

Celelalte bunuri de folosinţă îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deţinutele au acces conform programului stabilit.

Grupurile sanitare sunt dotate cu chiuvetă, duș, oglindă, etajeră şi vas WC, compartimentate astfel încât să asigure intimitatea persoanelor custodiate.

Cabinele de toaletă sunt despărţite de grupul sanitar prin intermediul uşilor PVC, având asigurată ventilaţie naturală printr-o fereastră.

Elena Udrea va avea puse la dispoziție articole de cazarmament (saltea, lenjerie de pat, pătură și pernă), conform normativului existent și valabil pentru toate persoanele condamnate din sistem.”, se mai arată în comunicat. coral