Viata ne ofera, de foarte multe ori, surprize care raman intiparite in memorie pentru totdeauna. Este cu atat mai emotionant atunci cand este vorba despre oameni intalniti absolut intamplator, iar o astfel de interactiune ofera prilej de reflectie.

Exista oameni pe care destinul i-a pus la grea incercare, iar cei care trec pe langa ei, adesea, se fac ca nu vad nimic sau, pur si simplu, nu pot/nu doresc sa ofere un ajutor. Un tanar taximetrist din Braila, Ionut Eparu, a avut parte de o astfel de interactiune de suflet, insa nu s-a rezumat doar sa observe fara a se implica. Concret, taximetristul astepta intr-o statie de taxiuri si a vazut apropiindu-se un batran. A aflat cu surprindere ca mosneagul muncise la o ferma, numai ca nu fusese platit. Si mergea pe jos, dorind sa ajunga pana la Macin, fiindca nu avea bani de drum.

Taximetristul a facut un gest pentru care merita respectat. L-a luat cu masina pe batran si la ajutat sa ajunga la trecerea bac Smardan.

”Stateam in statia de taxi de la Piata-Mare, pe trotuar se apropia acest mosneag trist. Venea pe jos de la Silistraru, de la o ferma unde a muncit si nu a fost platit! M-a intrebat cum ajunge la trecerea bac Smardan, vroia sa ajunga acasa… la Macin. Mi-a spus ca s-a pornit la drum de dimineata, ca il dor picioarele foarte tare si ca nu a mancat nimic. Nu am stat pe ganduri si l-am urcat in masina. Am pornit spre bac, in drum am oprit la un magazin alimentar de unde i-am luat ceva de mancare, un pachet de tigari si o bere rece. Ma bucur ca din putinul meu ti-am putut oferi un mic ajutor! Drum bun mosule, sa ajungi acasa sanatos!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook.

coral