News Flash:

Ce investitii de la buget va face Primaria Cluj-Napoca anul acesta?

28 Februarie 2013
1663 Vizualizari | 0 Comentarii
Bugetul local va fi cheltuit anul acesta pentru investitii precum finalizarea Salii Polivalente, realizarea sistemului de ticketing pentru transportul in comun, achizitionarea de autobuze electrice sau realizarea unui drum rapid de la A3 la intrarea in municipiu.

Bugetul local, timp de 15 zile este supus dezbaterii publice in vederea aprobarii lui de catre Consiliul Local si are o valoare de 942.139.231 lei, echivalentul a 215 milioane euro. Fata de bugetul rectificat pentru 2012, bugetul pe acest an are o crestere de 7,9%. „Componenta de dezvoltare are cea mai mare crestere, de 24,5% si este determinata de sumele suplimentare pentru fondurile europene unde cresterea este de la 94 milioane lei la 132 milioane lei avand in vedere faptul ca unele proiecte intra in finalizare, altele in executie”, a declarat, astazi, primarul Emil Boc.

Sala Polivalenta, finalizata anul acesta

Primarul Emil Boc a anuntat astazi cateva din proiectele importante care vor fi derulate anul acesta din bugetul local. „Ne propunem ca din bugetul pe 2013 sa finalizam urmatoarele lucrari: Sala Polivalenta, modernizarea liniei de tramvai pe intreg tronsonul din Manastur la Bulevardul Muncii, sala de sport de la Liceul George Cosbuc, cresa si gradinita de pe strada Motilor nr.58 si evident, modernizarea strazilor si a aleilor dintre blocuri. Va fi un program prioritar al Primariei de asfaltare a aleilor si trotuarelor dintre blocuri din toate cartierele”, a explicat Boc.

Parkinguri si locuinte ANL din banii municipiului


Tot din bugetul local pe anul 2013 vor fi continuate o serie de proiecte si lucrari care au fost incepute deja. Pe aceasta lista se afla parkingul de pe strada Negoiu la care se lucreaza in prezent, Centrul de IT si Industrii Creative din Lomb care este in faza finala de adjudecare a licitatiei, reteaua de self-service pentru biciclete, sistemul de ticketing pentru transportul in comun. Primarul a mai spus ca un alt proiect este sistemul de management integrat al deseurilor in parteneriat cu Consiliul Judetean care este titularul de proiect. Primaria Cluj-Napoca are prevazut in buget 11,5 milioane lei pentru cofinantarea realizarii rampei ecologice de deseuri. Anul acesta se va lucra in continuare la parkingul din Hasdeu, locuintele ANL de pe Valea Garbaului cu demersurile necesare acum de realizare a studiului de fezabilitate si de prelungire a colaborarii cu Ministerul Apararii Nationale. Reabilitarea termica a blocurilor pe toate alternativele de la buget si fonduri europene este un alt proiect important pe anul acesta. Baza sportiva in Gheorgheni si modernizarea Pietei Mihai Viteazu, proiecte noi Printre lucrarile noi din acest an se afla baza sportiva si de agrement din cartierul Gheorgheni, la Cartodrom pe 9,4 hectare, modernizarea tramei stradale aferenta liniei de tramvai. „Dupa finalizarea lucrarilor la realizarea liniei de tramvai, Primaria are un proiect european pentru asfaltarea tuturor strazilor care au conexiune cu linia de tramvai”, a mentionat Emil Boc. Modernizarea Pietei Mihai Viteazu si transformarea strazii Mihail Kogalniceanu in pietonala, Centrul Cultural Transilvania, modernizarea cinematografului Dacia sunt alte proiecte noi planificate pentru 2013.

Autobuze electrice cu bani elvetieni


In acest an, Primaria Cluj-Napoca are in plan achizitionarea de autobuze electrice in cadrul unui program pe fonduri elvetiene care este deja pregatit. „Speram sa se poata achizitiona in 2013 aceste autobuze, din bani de la Uniunea Europeana prin programul cu Elvetia, pe acelasi principiu cu fondurile europene, adica taxa de cofinantare si de la Consiliul Local si de la UE prin Elvetia”, a explicat Emil Boc. Ambulatoriul si modernizarea Spitalului Clinic Municipal Clujana si inceperea demersurilor pentru realizarea drumului rapid care sa lege autostrada Transilvania de municipiul Cluj-Napoca pentru a avea o alternativa la intrarea din Floresti spre Cluj intra in planurile de acest an ale autoritatilor locale. Este vorba de un drum de 8,4 kilometri de la A3 la sensul giratoriu de la Cora. Jumatate din acest traseu este pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. „Dorim ca in parteneriat cu Consiliul Judetean si cu Primaria Floresti sa putem realiza in integralitate drumul pentru a le putea oferi clujenilor si nu numai o alternativa de intrare in municipiu pentru a decongestiona traficul de acum de la intrarea in Cluj-Napoca”, a conchis primarul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bugetul local consiliul local bugetul rectificat sala polivalenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2314 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018274 (s)